Çin, X2Y2 ve Metaverse’de Yeni Adımlar Atıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Firmalar, Çin VR Endüstrisini artırma planında başarılı olduğu için Dünya Kupası Metaverse görüntülemesi sunuyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Çin, Metaverse’de Dünya Kupasını Başlattı

Ülkenin sanal gerçeklik endüstrisini güçlendirme planının bir parçası olarak Çin hükümeti, devam eden Dünya Kupası maçlarının akışını sanal gerçeklik olanaklarını kullanarak başlatmaya hazırlanıyor. Ayrıca bu, devlete ait medya kuruluşu Global Times tarafından Pazar günü yayınlanan makalede kamuoyuna açıklandı. Sanal dünya kupası deneyimi, 5G ve sanal gerçeklik tarafından etkinleştirilecektir.

Çin merkezli teknoloji firmaları, futbol taraftarlarının FIFA Dünya Kupası maçlarını metaverse’te izlemesi için plan yaptı. Bununla birlikte teknoloji firmaları, metaverse ürünlerini test etmek için Dünya Kupası’nı başlangıç ​​noktası olarak kullanacak. Bu yeni gelişme, Çin hükümetinin yerel sanal gerçeklik (VR) endüstrisinin yeteneklerini, gelişimini ve benimsenmesini artırmaya yönelik beş yıllık planını gerçekleştirmek için aldığı önlemlerin bir parçası.

Migu ve ByteDance, Metaverse Benimsemesinde Liderliği Ele Alacak

Bir video akış platformu olan Migu, Dünya Kupası’nı göstermeye yetkili altı Çinli firmadan biridir. Migu, kullanıcılar için “Metaverse benzeri” bir alan oluşturmayı planlıyor. ByteDance, ByteDance’in VR kulaklık yan kuruluşu Pico’yu kullanarak yarışmayı yayınlamak için de lisans aldı. İzleyiciler, Dünya Kupası maçlarını yayınlarken “dijital odalar” oluşturabilirler. Ayrıca maçı birlikte izlemek için bu odalarda vakit geçirebilirler.

Çin’in genç VR endüstrisi, Dünya Kupası’nı metaverse teknolojisi için bir Launchpad olarak kullanıyor. Bir Kasım’da, endüstri planı ülkenin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ve diğer dört kuruluş tarafından kamuoyuna açıklandı. Bu beş yıllık planın yardımıyla, ülkenin VR endüstrisinin büyümesi ve 48,56 milyar dolara 25 milyondan fazla birim satması beklenmektedir. Bununla birlikte bu plan için birim hedefi, kullanım ömrü boyunca yıllık veya kümülatif olarak belirtilmemiştir.

Çinli futbol taraftarlarına rüya gibi bir deneyim sağlamak için Migu’nun içerik sorumlusu Gan Yuqing, Temmuz ayında firmanın turnuvayı izlemek için dünyada bir ilk olacak sanal bir etkileşimli alan kuracağını duyurdu.

X2Y2 Alternatif Telif Ücretlerini Geri Çekiyor

NFT pazarı X2Y2, 18 Kasım’da Twitter’da paylaştığı bir başlıkta, tüm mevcut ve yeni koleksiyonlara içerik oluşturucu telif haklarını yeniden uygulayacağını söyledi. Bununla birlikte isteğe bağlı telif hakkı oyunundan geri adım attı. Pazar yeri, Ağustos ayında isteğe bağlı telif ücretlerini ilk sunanlardan biriydi. Ayrıca alıcıların ödemek istedikleri tutarı belirlemelerine olanak tanıyan “esnek telif ücretleri”ne doğru ilerledi. Bununla birlikte NFT topluluğundan karışık bir yanıt aldı.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çin, X2Y2 ve Metaverse’de Yeni Adımlar Atıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!