ABD’li Senatörler FTX Çöküşü İle Dijital Bankacılık Uygulamasını Hedef Aldı: Pump-Dump Uyarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li dijital bankacılık uygulaması SoFi, FTX çöküşüyle birlikte sunduğu kripto para hizmetleri sebebiyle ABD yetkililerinin hedefi oldu.

ABD Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown ve bazı Demokrat komite üyeleri 21 Kasım tarihinde, dijital banka SoFi’ın başkanı Anthony Noto’ya kurulun izin vermediği kripto paraların faaliyetlerini sunduğunu belirtilerek mektup gönderdi. SoFi Invest aracılığıyla müşterilerine çeşitli kripto hizmetleri sunan banka, ABD’li kurumların baskısı ile karşı karşıya kaldı.

SoFi’a gönderilen mektupta şirketin müşterilerine ait varlıkları nasıl muhafaza ettiği ile ilgili endişeler dile getirildi. Komite, SoFi’ın sitesinde yer alan ve daha sonra kaldırılan bir blog yazısında “pump-dump” örneği olarak gösterilen kripto para birimi Dogecoin’in (DOGE) şirket tarafından listelemesine dair endişelerine de değindi.

Mektupta ayrıca SoFi’a menkul kıymet olan herhangi bir kripto para birimini listeleyip listelemediği ve listeliyorsa menkul kıymet sunma lisansına sahip olup olmadığı da soruldu. Yetkili kurumların temel endişesi, bankacılık sistemiyle bağlantılı kripto şirketlerinde yaşanacak FTX benzeri bir çöküşün ABD finansal sisteminde ciddi hasarlar yaratma potansiyeli olarak görünüyor:

SoFi’nin dijital varlık faaliyetleri hem bireysel yatırımcılar hem de güvenlik ve sağlamlık için önemli riskler oluşturuyor. Bu yaz kripto varlıkların birkaç hafta içinde 1 trilyon doların üzerinde değer kaybettiği süreçte gördüğümüz gibi, bankacılık sistemimiz ile kripto şirketleri arasındaki bağ düzenleyici korkuluklar nedeniyle sınırlıydı.

Yetkililerin bu baskılarına karşı açıklama yapan SoFi sözcüsü, şirket yatırımcılarının kripto para alıp satmasına izin verdiklerini ancak kriptolar ile başka herhangi bir finansman faaliyeti ya da hizmeti vermediklerini belirtti:

SoFi, dijital varlıklar alanındaki banka dışı operasyonlarımız da dahil olmak üzere, düzenleyici ve uyumluluk taahhütlerini ciddiye alıyor. Banka lisansımızın ve yürürlükteki tüm yasaların gerekliliklerine tam olarak uyduğumuza inanıyoruz.

Yapılan açıklamaya ek olarak SoFi’ın FTX’in iflasına veya FTT’nin düşüşüne maruz kalmadığı belirtildi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Senatörler FTX Çöküşü İle Dijital Bankacılık Uygulamasını Hedef Aldı: Pump-Dump Uyarısı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!