ABD’deki ilk resmi DAO, SEC’ye karşı avukatsız hukuk savaşı verecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin ilk resmi merkeziyetsiz otonom organizasyonu (DAO), 2021’de yaptığı token kayıtlarıyla ilgili ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile karşı karşıya gelecek.

American CryptoFed DAO, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada DAO’nun geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen menkul kıymet kaydında bazı bilgileri eksik bıraktığı ve yanlış belirttiği yönünde iddialarda bulunan SEC’ye karşı kendilerini avukat olmadan savunacaklarını duyurdu.

DAO kendine ait ve birbirine bağlı faaliyet gösteren stablecoin Ducat ve yönetişim token’ı Locke’u 2021’de yaptığı başvuruyla SEC’ye kaydetti. Düzenleyici, kayıtta bazı sorunlar olduğunu söyleyerek, faaliyeti durdurma kararı çıkartmak için harekete geçti.

American CryptoFed COO’su Xiaomeng Zhou, DAO’nun SEC’ye karşı davasını avukat desteği olmadan yürüteceğini doğruladı:

“SEC kuralları gereğince mahkeme celbini yeni doldurduk. Yani SEC’ye davada kendimizi avukat olmadan temsil edeceğimizi bildirdik.”

American CryptoFed, ayrıca SEC’nin İdari Dava Başlatma Emri’ne cevap vermek için ek süre talep edeceğini belirtti. Böylece DAO’nun SEC’ye karşı savunma oluşturmak için 20 gün vakti olacak.

DAO, Eylül 2021’de yaptığı başvuruda birbirine bağlı stablecoin’ler Locke ve Ducat’a dair detayları paylaşmıştı. İki token’ın teklif edilen Wyoming tabanlı para sisteminde kullanılacak araçlar olması planlanıyordu.

Ducat, günlük işlemlerde ve bir değer saklama aracı olarak kullanılması planlanan, enflasyona ve deflasyona karşı dayanıklı bir stablecoin’dir. Locke ise DAO’nun yönetişim token’ıdır ve Ducat’ın fiyat istikrarını korumak ve ekosistem yönetimini gerçekleştirmek için kullanılır.

Bu token’lar belediyeler, satıcılar, bankalar, kripto para borsaları ve DAO’nun diğer katılımcıları tarafından kullanımak üzere tasarlandı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’deki ilk resmi DAO, SEC’ye karşı avukatsız hukuk savaşı verecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!