Rusya’da kripto madenciliğini yasallaştıracak yasa tasarısı sunuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Parlamento alt meclisi Rusya Devlet Dumasına 17 Kasım’da kripto para birimi madenciliğini ve çıkarılan kripto para biriminin satışını yasallaştıracak bir yasa tasarısı sunuldu. Kripto paralar şu anda Rusya’daki yerleşimler için kullanılamıyor.

Interfax’in de aktardığı gibi teklif edilen yasada, “Madencilik sonucunda elde edilen dijital para, bu dijital para biriminin madenciliğini yapan kişi tarafından, yerleşik deneysel yasal sistemine göre gerçekleştirilen işlemler haricinde para birimiyle işlem yapılırken Rus bilgi altyapısı kullanılmaması koşuluyla elden çıkarılabilir,” ifadeleri kullanıldı.

Duma Finansal Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov yerel basına tasarının, aralık ayında üç meclisin hepsini geçerek 1 Şubat’ta yürürlüğe girmesini beklediğini söyledi. Diğer kaynaklar ise yasa tasarısının 1 Ocak’ta yasallaşacağını paylaştı:

“Yasanın geçmesi bu faaliyeti hukuki alana taşıyacak ve dijital para birimlerinin çıkarılmasına ve dolaşımına ilişkin konularda kolluk teşkilatının oluşturulmasını mümkün kılacak.”

Deneysel satış sistemi, 2020’de kabul edilen dijital inovasyon yasası ile mümkün hale getirildi. Tasarı, kripto para birimi madenciliği ve madencilik havuzlarının tanımlarını sağlıyor, ayrıca Rusya’da kripto para biriminin reklamını da yasaklıyor.

Yasanın geçmesi halinde kripto para satışı için bir Rus platformu kurulacak ve Rus madenciler yabancı platformları kullanabilecek. Sonraki aşamada da Rus para birimi kontrolleri ve düzenlemeleri işlemlere uygulanmayacak, ancak bunların Rus vergi dairesine bildirilmesi gerekecek. Kripto madenciliği Rusya’da yaygın olmasına rağmen, şu anda madencilik faaliyetlerinin vergilendirilmesine ilişkin herhangi bir mevzuat bulunmuyor.

Rusya Merkez Bankası tarafından 7 Kasım’da yayımlanan bir rapor, ülkenin kripto varlıkları ve blokzincir teknolojisini kendi yerel finansal sistemine entegre etmenin yollarını aradığını belirtmişti. Moskova Borsası, eylül ayında dijital finansal varlıkların alım satımına izin vermek için Merkez Bankası adına bir yasa tasarısı hazırladı. Izvestia gazetesi de 18 Kasım’da, büyük Rus aracı kurumlarının ve borsanın bireysel yatırımcıların piyasaya girmesi için hazırlandıklarını bildirdi.

Ayrıca eylül ayında uluslararası ödemelerde kripto kullanımına ilişkin bir Rus politikası hazırlandı. Ulusal mevzuata ek olarak, Rus kripto madencileri ve diğer kullanıcılar da uluslararası yaptırımlardan geçmek zorunda.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rusya’da kripto madenciliğini yasallaştıracak yasa tasarısı sunuldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!