“Genesis’in para çekme işlemlerini durdurmasından etkilenmedik”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto kredi şirketi Genesis Global ve Gemini borsası 16 Kasım’da para çekme işlemlerini durdurduğunu açıkladı. Stablecoin ihraççısı Tether (USDT) aynı gün içerisinde Genesis Global ve Gemini Earn programından olumsuz yönde etkilenmediğini kısa bir ifadeyle açıkladı. Genesis Global, faiz getiren Gemini Earn’ün kredi ortağıdır.  

Kendini, diğer zor durumda olan şirketlerden ayrı tutmak isteyen Tether, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“Böyle bir zamanda, özelliklede geçtiğimiz yıl piyasada beklenmedik olayların gerçekleşmesiyle Tether rezervlerinin koruma altında olduğu ve doğru bir şekilde yönetildiğini vurgulamak önemlidir.” 

Tether’in stablecoin’i olan USDT, kripto piyasasındaki en büyük stablecoin ve en büyük üçüncü dijital varlıktır. Bilindiği üzere USDT, 12 Mayıs’ta kripto piyasasının çökmeye başladığı zamanlarda kısa süreliğine dolar sabitini kaybetmişti. 

Tether’in, 16 Kasım tarihli açıklaması aynı zamanda şirketin şeffaflığı artırmaya yönelik çabalarından bir tanesi. Tether, Şubat 2019’da New York Başsavcılığı tarafından yanlış beyanda bulunduğu konusunda açılan davayı kaybetmişti. Bununla birlikte şirket, geçtiğimiz temmuz ayında rezervlerini düzenli olarak gözden geçirmesi ve onaylaması için BDO Global muhasebe organizasyonunun bir üyesi olan BDO Italia’yı görevlendirdi. 

Tether Confirms Zero Exposure To Genesishttps://t.co/KHEx2HWoJ1

— Tether (@Tether_to) November 16, 2022

Bununla birlikte Tether, rezervlerindeki finansman bonolarını yıl boyunca tamamen halka açık ve şeffaf hale getirdi. 

İlginizi çekebilir: Tether, FTX’e arkasını döndü: FTX’in likidite krizini çözmek için destek olmayacak 

Genesis Global, 16 Kasım’da paylaştığı bir Twitter gönderisinde FTX meydana gelen çöküş nedeniyle piyasadaki kriz ortamının daha fazla arttığı için geçici olarak itfa ve yeni kredileri akıya aldığını açıkladı. Genesis Global’ın duyurusunun ardından Gemini bir açıklamada bulundu. Gemini borsası, müşteri itfalarını beş gün boyunca karşılayamayacağını belirtti. 

Öte yandan FTX borsasındaki çöküşün, kripto piyasalarında önümüzdeki aylarda hissedilmeye devam edilebilecek yeni sorunların sinyallerini göndermiş durumda olduğu düşünülüyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Genesis’in para çekme işlemlerini durdurmasından etkilenmedik”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!