Sony, PlayStation’da NFT ve Blok Zincir ile Deneyler Yapıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yakın zamanda yayınlanan bir patente göre Sony, oyunlarda NFT’ler ve blok zincir teknolojisi kullanarak aktif olarak araştırma yapıyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Sony Blok Zincir Deneylerine Başlıyor

Sony NFT ve blok zincir uygulaması üzerinde çalışıyor. Bununla birlikte Dağıtılmış Defter Üzerinde token kullanarak eşsiz oyun içi dijital varlıkların izlenmesi adlı bir Sony Interactive Entertainment patenti yedi Mayıs’ta sunuldu. Ancak patent yalnızca 10 Kasım’da yayınlandı. Başvuru tarihi itibarıyla Sony, NFT teknolojisini oyun sistemlerine dahil etmek için bir süredir çalışıyor. Patent açıklaması şu şekildedir:

“Video oyunlarıyla ilişkili dijital varlıkları izlemek için bir sistem ve yöntem bulunmaktadır. Dijital varlıklar, oyun içi öğeler veya karakterler gibi oyun içi dijital varlıklar olabilir. Dijital varlıklar, video klipler veya resimler gibi bir video oyununun oynandığı anları temsil eden video oyunu dijital medya varlıkları olabilir. Ayrıca dijital varlık oluşturulur ve dijital varlığın geçmişini izleyen dağıtılmış bir defter oluşturulur ve cihazlar arasında saklanır.”

Sony’nin patenti, sanal para birimi için özel bir tokeni, dijital varlığın özelliklerini tanıyan benzersiz bir kimlik ve meta veri içerebileceğini gösterdi. Tokenin mülkiyet geçmişi blok zincirine kaydedilecektir. Bununla birlikte aynı tokenin meta verilerini değiştirmek mümkün olacaktır. Dijital varlığın geçmişindeki değişiklikleri tanımlanması için yeni bir blok oluşturulup dağıtılan ağda birleştirilmektedir. Ayrıca en son blok, önceki bloktan hash’ler içerebilmektedir.

Sony’nin NFT’leri Birleştirme Patenti

Oyun topluluğunun tepkisine rağmen, Square Enix’in en son oyunu Symbiogenesis’te blok zincir ve NFT’leri kullanmakta ısrar etmesiyle deniz son zamanlarda geçiş yaptı. Görünüşe göre dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan Sony Interactive Entertainment, yeni tescil edilen patent NFT’leri ve kripto para birimini oyunlara dahil etme konsepti etrafında döndüğü için yakında aynı şeyi yapacak.

NFT’ler popüler hale geldiğinde, blok zinciri teknolojisinin ve NFT’lerin er ya da geç ana akım oyun serilerine gireceği tahmin edilmekteydi. O zamanlar, NFT’ler öncelikle OpenSea gibi büyük platformlarda ticaret yapmak için dijital sanat olarak kullanılmaktaydı. Birkaç geliştirici, bireysel NFT’nizi bir simülasyonda çalışacak şekilde yerleştiren NFT ile ilgili oyunlar da yarattı.

Bunun gibi oyunlarda sadece ikinci el NFT’ler kullanılmadı. Bununla birlikte bazı oyunlar daha da ileri gitti. Beraberinde oyunlarda üretmek, ticaret yapmak ve kullanmak için tokenler çıkardı. Samimi kuruluşlar, NFT oyunlarında tüm ekolojik sistemleri yarattı ve patladı. Yine de hiçbir kesin şirket onu ciddi bir şekilde oyunlara uygulamadığından, ana akım oyun endüstrisine giren blok zinciri teknolojisine dair hiçbir işaret yoktu.

Yeni patent, kuruluşa oyun içi para birimini ayırt edici ve değiştirilemez hale getirmesinde yardımcı olacaktır. Bu, size yeniden oluşturulamayan herhangi bir NFT’nin baskın kullanım durumudur. Ayrıca geçerli oyun içi para birimi sisteminin olumsuz yönleri bulunmaktadır. Bununla birlikte mevcut sistemin eksikliklerini ve teknolojinin bu sorunları çözmede nasıl yardımcı olacağını da tanımlar.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sony, PlayStation’da NFT ve Blok Zincir ile Deneyler Yapıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!