FTX krizi, kripto şirketlerine ağır darbe indirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası FTX’in çöküşü, tüm kripto endüstrisinde olumsuz zincirleme etkilere sebebiyet verdi. Birden fazla kripto odaklı şirket, sermayelerinin önemli bir kısmının FTX’te kaldığını bildirdi. 

11 ila 14 Kasım tarihleri arasında üç kripto şirketi büyük kayıplar açıkladı ve bun şirketlerden bir tanesi FTX’in neden olduğu krizle başa çıkmak için personel çıkarımı yapmak zorunda kaldı. 

Kripto risk fonu Galois Capital, 11 Kasım’da önemli miktarda fonun FTX borsasında sıkışıp kaldığını duyurdu. 12 Kasım’da ise Financial Times bildirisi, Galois’in 50 milyon dolarının FTX’te kaldığını kaydetti. 

Diğer kripto odaklı şirketler, fonlarının artık iflas etmiş olan borsada sıkışıp kaldığını bildirdi. 

Hong Kong merkezli kripto platformu Hbit Limited’ın sahibi New Huo Technology 14 Kasım tarihinde, FTX henüz para çekme işlemlerini durdurmamışken, 18,1 milyon dolar değerindeki kripto varlıklarını çekme işleminin başarısız olduğunu açıkladı. 

Açıklamalara göre, Huobi borsasının büyük hissedarlarından ve kurucusu Li Lin para çekme işlemlerinde kullanması için şirkete 14 milyon dolara kadar borç vermeyi kabul etti. Ne var ki, şirket fonları hiçbir şekilde çekemezse FTX’in iflasının mali etkisinin ne olacağını henüz bilmiyor. 

Nijeryalı Web3 girişimi Nestcoin CEO’su Yele Bademosi de 14 Kasım’da bir Twitter gönderisinde daha önce yatırımcılarıyla paylaştığı bir mektupta varlıklarını FTX borsasından çekemediğini bildirdi. 

Söz konusu mektupta ayrıca işletme giderlerini yönetmek için varlıklarını  FTX’te tuttuğundan işten çıkarım gerçekleştireceğini ve artık bazı çalışanlarına ödeme yapacak fonları olmadığını ayrıntılarıyla açıkladı. 

An update shared with our investors earlier today on the FTX incident and its impact on @Nestcoin. pic.twitter.com/0Mjo4SYF7R

— YB (25,25) ⏳ (@YeleBademosi) November 14, 2022

CoinGecko, 13 Kasım’da kripto sektöründeki işten çıkarmaların, FTX’in ani çöküşünün negatif etkilerini tam olarak göstermeye başladığını ve önümüzdeki aylarda bu etkinin artabileceği konusunda uyardı. 

FTX, 11 Kasım tarihinde FTX Group’a dahil 130 şirketin likidite krizi yaşamasının ve kullanıcı para çekme işlemlerini gerçekleştirememesinin ardından ABD’de iflas başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.  

Bahamalar merkezli kardeş şirket FTX Digital Markets’ın varlıkları 10 Kasım’da yerel düzenleyiciler tarafından donduruldu. Bu süreçte yasal işlemler devam ederken de fonlarını korumak için tasfiye memurları atandı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX krizi, kripto şirketlerine ağır darbe indirdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!