Apple, Metaverse’e Benzer Bir Dünya’mı Yaratıyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple metaverse teriminden ve işlevlerinden hoşlanmıyor. Bununla birlikte Apple’ın yaklaşmakta olan karma gerçeklik kulaklıkları için etkileşimli bir sanal dünya geliştirdiği gerçeğinden anlaşılıyor. Bununla birlikte beklenen kulaklıkların gelişinin belirsiz zaman çerçevesi 2023’ün ilk yarısı içinde düşünülmektedir. Ayrıca bunlardan en az biri M2 çipine ev sahipliği yapacaktır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Apple Projeyi Başlatacak

Yıllar boyunca insanlar karma gerçeklik kulaklıklarının piyasaya sürüldüğünü duydu. Kulaklıkların 2020’de tanıtılacağına dair söylentiler vardı ancak bu olmadı. Ayrıca mevcut raporların doğru olduğunu varsayarsak, kulaklık 2023’ün başlarında üretime girebileceği söylenmektedir. Bununla birlikte sonunda bir WWDC duyurusuna yol açabilirler. Ayrıca fiziksel donanım, yazılım eşit derecede önemli bir rol oynayacağından ürünün bir parçasıdır.

Mar Gurman’ın Görüşleri

Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın yazılımı geliştirmek için insanları işe almak istediğini bildirdi. Ayrıca bu projelerden birinin metaverse’i ele geçirmelerini içerebileceğini, ancak bu isimle adlandırmayı tercih etmediklerini söyledi. Apple’ın kulaklıklar için sahip olduğu plan henüz net değildir. Bununla birlikte Gurman, Ocak ayında Apple’ın karma gerçeklik platformu için bir metaverse yapmadığını bildirdi.

Ancak Gurman’ın en son Power On bülteni aksini gösteriyor. Daha önce de belirtildiği gibi, Apple’ın yazılım yönü üzerinde çalışmayı planladığını ve bunun bir “3D karma gerçeklik dünyasının” geliştirilmesini içereceğini söyledi. Bununla birlikte gerçek dünya öğeleriyle harmanlanabilecek meta veri deposundan başka bir şey hayal etmek zordur.

Özellikleri

Gurman iş listelerine baktıktan sonra, karma gerçeklik platformunun mevcut Apple cihazlarında bulunan Siri ve Kısayollar gibi özelliklere sahip olacağı sonucuna vardı. Bununla birlikte kulaklık sahipleri, VR etrafında dönen “3D içerik” için bir portal görevi görecek bir tür video hizmetine de erişebilir.

Apple Fiyatlandırmayı Nasıl Yapacak?

Fiyatlandırma açısından, bir Quest veya hatta bir Valve Index kulaklığı satın almak için bir bütçeniz olamaz ve aynı maliyeti bir Apple karma gerçeklik kulaklığı için de bekleyemezsiniz. Bununla birlikte raporlar, şimdiye kadar bir AR/VR ürününde sunulan tartışmasız en iyi donanıma sahip bu kadar üst düzey bir ürün için fiyatın 3000 dolar civarında olduğuna işaret ediyor.

Apple, Metaverse’e Benzer Bir Dünya’mı Yaratıyor? yazısı ilk önce NFXHaber.com üzerinde ortaya çıktı.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Apple, Metaverse’e Benzer Bir Dünya’mı Yaratıyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!