Kaliforniya düzenleyicileri, FTX hakkında soruşturma başlatacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaliforniya eyaletindeki Finansal Koruma ve İnovasyon Bakanlığı (DFPI), 10 Kasım’da kripto para borsası FTX’e karşı bir soruşturma başlatacağını duyurdu. 

Kaliforniya düzenleyicileri duyuruda, DFPI’ın bu soruşturmayı oldukça ciddiye aldığını ve bakanlığın finansal hizmet veren tüm kuruluşların yerel finansal yasalara uyum sağlamasını beklediğini belirtti. 

DFPI, ayrıca devam etmekte olan FTX krizinin yol açtığı sorunlardan etkilenen herkesin eyaletteki acil durum hattını kullanma konusunda cesaretlendirdi. 

Kaliforniya eyaleti, FTX borsasının ABD kolunun söz konusu olaylara karışmadığını iddia etmesine rağmen, son zamanlarda ABD’de konuyla ilgili konuşan birçok hükümet oyuncularından bir tanesi oldu. 

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, Twitter’da 22 gönderiden oluşan bir ‘tweet’ dizisinde FTX US’in, küresel şirketinden farklı olduğunu ve ayrı tutulması gerektiğini yineledi.  

19) A few other assorted comments:

This was about FTX International. FTX US, the US based exchange that accepts Americans, was not financially impacted by this shitshow.

It’s 100% liquid. Every user could fully withdraw (modulo gas fees etc).

Updates on its future coming.

— SBF (@SBF_FTX) November 10, 2022

Ne var ki FTX US, 10 Kasım tarihinde önümüzdeki günlerde alım satım işlemlerini durdurabileceğini açıklamıştı. FTX US’in web sitesinin ana sayfasında şu anda ise “para çekme işlemleri açık ve açık kalacak” ibaresi bulunuyor. 

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters, 10 Kasım’da FTX Token’ının artık değersiz olduğunu ve borsa müşterilerinin ise zor durumda olduğunu belirtti. Bununla birlikte Waters, endüstriye ilişkin düzenleyici çerçevelerin saha da sıkılaştırılması gerektiğine vurguda bulundu.  

Aynı gün içerisinde Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, kripto endüstrisinde geçekleşen faaliyetlerin yakından izleneceğine dair açıklamalarda bulundu. Yeni gelen haberler ise, kripto paraların ihtiyatlı bir şekilde düzenlenmesi gerektiğinin altını çiziyor. 

Öte yandan ABD Senatörleri Debbie Stabenow ve John Boozman, FTX borsasında meydana gelen çöküşün ardından Dijital Emtia Tüketici Koruma Yasası 2022 yasasının son halini başlatma taahhütlerini yinelediler.  

Tüm bu olayların arasında FTX US, kripto savunuculuk grubu Kripto İnovasyon Konseyi (CCI)’deki pozisyonundan ayrıldı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kaliforniya düzenleyicileri, FTX hakkında soruşturma başlatacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!