FTX Borsasında Olan Çöküş Solana NFT’lerini Öldürebilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dördüncü en büyük kripto para borsası olan FTX’in neredeyse çöküşü, Solana NFT’lerini sonlandırma ihtimali bulunmaktadır. Farkında olmayanlar için FTX ile rakibi Binance arasında yıkıcı bir durum bulunmaktadır. Ne yazık ki, SOL’un son 24 saatte %40’ın üzerinde ve son yedi günde %50’nin üzerine düşmesine neden oldu! Dolayısıyla SOL, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 351,96$’ın %94 altında 13,80$’da bulunmaktadır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Solana Fiyat Düşüşü

İki borsa arasındaki durum, SOL’un büyük düşüşüne neden oldu, ancak her şey nerede başladı? Başlangıç olarak, her şey Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun FTX’in kapalı kapılar ardında ABD’ye Binance hakkında söylentiler yaydığını tweet atmasıyla başladı. Ardından 2 milyar dolarlık FTT tokenleri (FTX yerel token) satacağını tweetledi. Bitcoin’den farklı olarak FTT’nin likit olduğunu ve bunun CEO’nun bu kadar büyük miktarda tokene sahip olmasına neden olduğunu belirtmekte fayda vardır. Başka bir deyişle bir kez sattığında, FTT’yi %63 oranında düşüren büyük bir satışa neden oldu. Ne yazık ki, bu tüm kripto pazarını etkiledi. FTX’ten Samuel-Bankman-Fried, düzenleyici onayı ile kriptoya yardımcı olabilecek biri olarak görülüyordu.

FTX ve Solana Arasındaki Bağlar

SBF, Solana’da büyük bir yatırımcıydı ve hatta kripto para birimini “Ethereal katil” olarak nitelendirdi. FTX’in iflasının piyasada yarattığı genel etkiye ek olarak, borsa ile Solana arasında belirtilmesi gereken bağlar var. Coindesk’e göre, Bankman-Fried’in ticaret firması Alameda Research, bilançosunda 1,1 milyar dolar değerinde SOL’e sahipti. Bu, solana arzının %10’undan fazlası. Açıkça, yatırımcılar Solana’nın FTX’in yaptığı tüm yatırımları kaybedeceğinden endişe etmektedir.

Bu Solana NFT’leri İçin Ne Anlama Geliyor? Kesintiler Durur Mu?

Solana’nın karşı karşıya olduğu tüm bu baskıyla, ekosistemde kimin kalacağını söylemek zordur. Herkes gemiye mi atlayacak yoksa gerçek yaratıcılar kalıp hiçbir şey olmamış gibi mi davranacak? Kısacası önümüzdeki günlerde Solana NFT’lerine ne olacağı bilinmemektedir. Bu, muhtemelen şimdiye kadar gördüğümüz en kötü kripto felaketlerinden biri olma tehlikesidir. Ayrıca ekosistemde, üyeleri seviyeli tutmaya çalışan Magic Eden gibi büyük oyuncular bulunmaktadır.

Ayrıca bir gerçek var ki Solana zinciri ağ kesintileriyle ünlüdür. Ocak 2022’den bu yana, 16 saat 24 dakika süren bir kesinti olmak üzere 13 kesinti yaşanmıştır. FTX çöküşü sırasında bile zincir performans sorunları yaşadı. Özellikle Defi Protocol Solend, ağ sorunları nedeniyle işlem hatalarının meydana geldiğini bildirdi. Bu değişken piyasada bundan sonra ne olacak? Bekleyip görmemiz gerekecektir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX Borsasında Olan Çöküş Solana NFT’lerini Öldürebilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!