Crypto.com da Rezerv Kanıtı uygulamasına yeşil ışık yaktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto borsası Crypto.com’un CEO’su Kris Marszalek, Proof-of-Reserves (Rezerv Kanıtı) mekanizmasını başlatacağını duyurdu. 

Marszalek, “Kripto platformlarının rezerv kanıtlarını kamuyla paylaşmasının gerekli olduğuna inanıyoruz. Crypto.com olarak rezerv kanıtlarımızı kamuoyuna açıklayacağız” ifadelerini kullandı. 

We share the belief that it should be necessary for crypto platforms to publicly share proof of reserves and https://t.co/pFc4Pz9nFR will be publishing our audited proof of reserves.

— Kris | Crypto.com (@kris) November 10, 2022

Kripto borsalarının peş peşe rezerv kanıtlarını paylaşma fikri, FTX borsasında yaşanan fiyaskonun ardında daha da ilgi görmeye başladı. Rezerv kanıtlarını şeffaf olarak paylaşma uygulamasının başlatılacağı ise ilk olarak 8 Kasım tarihinde Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) tarafından açıklandı. 

Crypto.com’un rezerv kanıtı açıklaması, 9 Kasım’da borsanın Solana ağındaki satblecoin’leri USDC ve USDT’de para çekme ve yatırma işlemlerinin kısa süreliğine durdurulmasının arından geldi. 

Crypto.com tarafından 9 Kasım tarihinde kullanıcılara gönderilen e-postalarda, borsanın Solana’da UDSC ve USDT para yatırma ve çekme işlemlerinin ani bir şekilde askıya aldığı uyarısı yapıldı. 

Borsa, ayrıca e-postada müşterilerin USDC ve USDT’yi Cronos ve Ethereum gibi ağlar üzerinden para çekebilecekleri konusunda güvence verdi. Crypto.com, Cronos ve Ethereum ağlarının yanı sıra diğer ağların da endüstride meydana gelen olaylardan etkilenmediğini öne sürdü.

When https://t.co/5NeQKxhWmO suspends all deposits and withdrawals via #Solana is clear something is not right… #cryptocrash #SOL pic.twitter.com/GFAcOVTzNR

— The Black Tie Report (@BlackTieReport) November 9, 2022

Cointelegraph, Crypto.com’a ulaştı. Borsa, sosyal medyada Solana ağında USDC ve USDT para çekme ve yatırma işlemlerinin askıya alındığını doğruladı. Bununla birlikte Crypto.com, bu iki stablecoin’in Solana ağı üzerinden hesaplara yatmayan varlıkların, önümüzdeki iki hafta boyunca ücretsiz olarak geri iade edileceğini açıkladı. Borsa, konuya ilişkin daha fazla detay vermedi. 

Kripto piyasaları, FTX borsasında yaşanan çöküşle birlikte son 96 saat içerisinde tepetaklak oldu. 

Her şey, Binance CEO’sunun 6 Kasım tarihinde borsanın elindeki tüm FTX Token’larını (FTT) kademeli olarak satmaya başlayacağını açıklamasıyla başladı. Bunun üzerine FTT fiyatı hızla değer kaybetmeye başladı. 

8 Kasım’da Changpeng Zhao, Binance’in FTX’i tamamen satın almak ve likidite sorunlarını gidermeye yardımcı olmak amacıyla bağlayıcı olmayan bir anlaşmaya imza attı.  

Ancak Zhao, anlaşmanın gerçek zamanlı olduğunu ve istedikleri anda anlaşmadan vazgeçebileceklerinin altını çizdi. 

Binance, anlaşmanın üzerinden 48 saat geçmeden satın alma anlaşmasından tamamen vazgeçtiklerini açıkladı. 

İlginizi çekebilir: Binance, FTX’i satın almaktan vazgeçti! 

FTX ve Binance arasında yaşanan son olaylar silsilesiyle birlikte, özellikle FTX ve ilgili şirketleriyle bağlantıları olan piyasalar negatif bir etkiyle karşı karşıya kaldı. 

Cointelegraph 9 Kasım’da Solana (SOL), Sam Bankman-Fried, FTX ve Alameda Research ile olan ilişkisi nedeniyle SOL yüzde 40’ın üzerinde değer kaybetti.  

Bunun üzerine Solana Labs’in kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, Twitter’da bir gönderi paylaşarak Solana’nın meydana gelen olaylardan olumsuz yönde etkilenmediğine dair açıklamada bulundu. Yakovenko, “ABD merkezli Solana Labs’in FTX’de herhangi bir varlığı yoktu” ifadelerini kullandı. 

Solana Labs, a US corp, didn’t have any assets on https://t.co/nL7jEmgrVT, so we still have tons of runway, and luckily still a small team.

— toly (@aeyakovenko) November 9, 2022

Solana son 24 saat içerisinde yüzde 30,29 değer kaybetti ve haberin çeviri yayın saati itibarıyla 15,61 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Crypto.com da Rezerv Kanıtı uygulamasına yeşil ışık yaktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!