Nexo, FTX krizinde 219 milyon dolarlık zararın köşesinden döndü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nexo, 8 Kasım’da atılan bir tweet’e göre şu anda kripto para borsası FTX’i ve kripto alım satım şirketi Alameda Research’ün içinde bulunduğu krize net sıfır maruz kalıyor. Nexo, son birkaç gün içinde tüm fon bakiyesini FTX’ten çektiğini açıkladı.

Blockchain analitik platformu Nansen’in CEO’su Alex Svanevik de bu bilgiyi doğruladı ve Nexo’nun, 1 Kasım ile 8 Kasım arasında FTX’ten 219 milyon doların üzerinde para çektiğini gösteren veriler paylaştı.

Firma, 8 Kasım’da olduğu gibi büyük bir felaketten kurtulmuş gibi görünüyor. FTX de fiat olmayan tüm tüketici para çekme işlemlerini durduracağını açıklamıştı. Son gelişmelerin değerlendirmesine devam eden Nexo, Alameda Research’e varlıklarının yüzde 0,5’inden daha azını temsil eden küçük bir kredisi olduğunu söyledi. Söz konusu kredi, Nexo’nun 6 Kasım’da satıldığını söylediği dijital varlıklar tarafından tamamen teminat altına alındı. Firmaya göre işlemler,yüzde 100 anapara geri kazanımı ve şirket için 0 dolarlık zararla sonuçlandı.

.@Nexo has $0 net exposure to FTX/Alameda.
As a conservative institution with stringent risk controls @Nexo has safeguarded *all* funds by withdrawing its entire balances from the exchange over the past few days, as evidenced by on-chain data:https://t.co/py8fzBDKbP
1/

— Nexo (@Nexo) November 8, 2022

Nexo, bu yıl Terra, Hedge Fund Three Arrows Capital ve Santigrat’ın çöküşü de dahil olmak üzere bu yıl sektörde büyük olayların riskleriniden kaçındı. Firmanın gözetim altındaki varlıklarının gerçek zamanlı bir denetimine göre, NEXO şu anda yüzde 100’den fazla teminat oranıyla 3,4 milyar dolardan fazla tüketici yükümlülüğüne sahip ve bu da müşterileri NEXO’nun varlıkları tarafından tam olarak destekliyor. Rakamlar, halka açık şirket muhasebe gözetim kurulu tarafından onaylanmış ABD muhasebe firması Armanino LLP tarafından doğrulandı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Nexo, FTX krizinde 219 milyon dolarlık zararın köşesinden döndü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!