Lionel Messi, NFT oyunu Sorare’a yatırım yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arjantinli futbol yıldızı, NFT oyunu Sorare’a yatırım yaptığını duyurdu. Ünlü futbolcu ayrıca, oyun şirketinin global marka elçisi oldu. Güncel olarak Paris Saint-Germain’de forvet oynayan Messi’nin, Sorare’ın taraftarların kulüpler ve oyuncularla etkileşime girme şekillerine ilişkin yeni standartlar belirlemesine yardımcı olacağı belirtildi. Sorare ise yeni içerikler ve taraftar deneyimleri oluşturmak için Messi ile birlikte çalışacaklarını dile getirdi.  

Aktarılan detaylara göre; yapılan iş birliği kapsamında Messi, Sorare’dan hisse satın aldı. Sorare’ın kurucu CEO’su Nicolas Julia, Messi ile ortaklığın şirket için büyük bir dönüm noktası olduğuna işaret etti. Messi, daha önce kulüple imzaladığı 2 yıllık sözleşmenin bir parçası olarak Paris Saint-Germain’in Socios tarafından geliştirilen fan token’ı $PSG de almıştı. Popüler token, daha sonra 2021’nin ağustos ayında ulaştığı zirveden yüzde 86’lık bir değer kaybı yaşamıştı. 

Dünyaca ünlü futbolcu ayrıca, mart ayında Socios’un küresel marka elçisi olmak için 3 yıllık bir anlaşma imzalamıştı. Sorare ile yapılan anlaşmanın ise özel bir anlaşma olduğu ifade edildi. Bir Socios sözcüsü, konuya ilişkin açıklamasında Messi’nin Socios anlaşmasının geçerliliğini koruduğunu ve ünlü futbolcunun diğer kripto platformlarıyla yaptığı anlaşmalardan etkilenmeyeceğini dile getirdi.  

Sorare’daki dijital kartların her biri, aynı zamanda bir NFT olma niteliği taşıyor

Öte yandan; oyuncular, Sorare oyununda dijital oyuncu kartlarını takas edebiliyor ve fantezi futbol turnuvalarında 5 kişilik takımlarını yönetebiliyor. Oyundaki dijital oyuncu kartlarının tümü, aynı zamanda bir NFT olma niteliği taşıyor. Bu sayede kartların mülkiyeti, blokzincir üzerinden takip edilebiliyor. 4,3 milyar dolar değerlemeye sahip Paris merkezli oyun girişimi, 185’den fazla ülkede 2 milyonun üzerinde kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Oyunun ayrıca, İspanya’nın La Liga ve Almanya’nın Bundesliga liginin de içlerinde bulunduğu 300’den fazla spor kulübü ve ligiyle ortaklığı bulunuyor. Oyunda, basketbol ve beyzbol gibi futbol dışındaki diğer branşlarda da mücadele edilebiliyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Lionel Messi, NFT oyunu Sorare’a yatırım yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!