FTX krizinde borsadan çekilen varlık değeri 6 milyar doları aştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son birkaç gündür kara bulutlar üzerinden eksilmeyen kripto para borsası FTX, mevcut likidite krizini daha da derinleştirecek bir darbe aldı. Borsadan yalnızca birkaç günde çekilen varlık değeri milyar dolarları buldu.

Bahamalar merkezli FTX, rakip borsa Binance’in FTX Token (FTT) varlıklarını tasfiye edeceğini duyurmasıyla dikkatleri üzerine topladı. Binance CEO’su Changpeng Zhao, bu kararın neden alındığına dair FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’ün sızdırılan bilançosuna göndermede bulunarak “LUNA’dan dersler çıkardık” açıklamasını yaptı.

Bu yılın mayıs ayında çöken stablecoin ekosistemi LUNA ile kurulan benzerlik, piyasa katılımcılarını telaşa düşürdü. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından gönderilen mesajı gören Reuters, zincir üstü izleme kaynağı Whale Alert’ın Binance’e neredeyse 23 miyon FTT’nin yatırıldığını bildirmesinden beri borsadan çekilen miktarı aktardı. SBF, söz konusu bildirimden itibaren geçen 72 saatte borsadan 6 milyar dolar net çekim yapıldığını ifade etti.

İlginizi çekebilir: Kripto topluluğu Binance ve FTX’in açıklamalarıyla çalkalanıyor

CZ, yatırma işleminin borsanın FTT rezervini elden çıkarma planı kapsamında yapıldığını doğrulamıştı.

Soğuk savaşın kazananı CZ oldu

Binance ve FTX’in CEO’ları, kullanıcıların FTX’e varlıklarını çekmek için akın ettiği dönemde adeta soğuk savaştaydı. İkili, Twitter üzerinden birbiriyle sık sık atıştı.

Changpeng Zhao, en başta FTT satışının yalnızca satma vaktinin gelmesiyle ilgili olduğunu, sektördeki diğer oyuncular karşı bir hamle olmadığını söyledi.

CZ, yalnızca birkaç saat sonra ise “Diğer sektör oyuncularının arkasından lobi yapanları desteklemeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Buna karşılık SBF, Twitter üzerinden FTX’in iyi durumda olduğunu söylerken, “Bir rakip yalan dedikodular ile kuyumuzu kazmaya çalışıyor” diye belirtti. Ne var ki FTX CEO’su, şirketin satıldığı haberlerinin çıkmasının ardından gönderisini sildi.

Soğuk savaşın kazananı ise CZ ve Binance oldu. Changpeng Zhao, dün gece FTX’i satın almak için bağlayıcı olmayan anlaşma imzaladığını duyurdu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX krizinde borsadan çekilen varlık değeri 6 milyar doları aştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!