Iris Energy’ye alacaklılardan 103 milyon dolarlık temerrüt bildirisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) geçtiğimiz pazartesi günü iletilen dosyaya göre, Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Iris Energy, madencilik ekipman üreticisi Bitmain Technologies’den borcunu geri ödememe bildirisi aldığını söyledi.

Bildiride, Iris Energy’nin 8 Kasım’da vadesi dolan belirli anapara ödemeleri için iyi niyetli yeniden yapılandırma görüşmelerine girmediği iddia edildi. Buna ek olarak Iris Energy geçtiğimiz hafta da alacaklılardan bildirim almıştı. Alacaklılar, şirketin yeterli sigortayı devam ettiremediği iddialarında bulunmuştu. Bununla birlikte şirket 10 gün içerisinde bu duruma bir çare bulunmadığı takdirde ise temerrüt teşkil etmeye başlar. 

Avustralya merkezli Iris Energy, tamamıyla yenilenebilir enerjiyi tamamen kullanan Kanada Bitcoin madencilik merkezlerini işletmesiyle bilinir. Geçtiğimiz ekim ayında şirket, yaklaşık olarak yüzde 1,5 Bitcoin ağı madencilik kapasitesini temsil eden ortalama 3,9 EH/s madencilik hash oranına sahipti. 

Iris Energy tarafından söylenene göre, birbiriyle anlaşamayan üç borç tesisi sırasıyla saniyede 0,2 exahash (EH/s), 1,6 EH/s ve 2,0 EH/s Bitcoin ile güvence altına alınan 1 milyon dolar, 32 milyon dolar ve 71 milyon dolar değerinde ekipman finansman kredisidir. Şirket, 2,4 EH/s madencinin ve tüm veri merkezi kapasitesinin ve geliştirme hattının bildirimden etkilenmediğini söyledi ve ekledi: 

“Her bir rücu edilemez SPV’ye borç verenin, tesislerin şartlarına uygun olarak şirketin veya diğer herhangi bir yan kuruluşunun varlıklarına rücu hakkı yoktur ve bunlarla ilgili hiçbir çapraz teminatlandırma mevcut değildir.” 

Görünüşe göre yüksek elektrik maliyetleri, düşük Bitcoin fiyatları ve artan ağ zorluğu gibi sorunların bir araya gelmesi şirketin zor zamanlar geçirmesine sebep oldu. Iris Energy’nin 53 milyon dolar nakdin elinde olmasına ve 8,7 milyon dolar da gelir etmesine rağmen, şirket, mevcut koşullarda brüt kârının aylık olarak 2 milyon dolar olduğunu ve 7 milyon dolarlık aylık anapara ve faiz ödemelerinin oldukça altında olduğunu açıkladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Iris Energy’ye alacaklılardan 103 milyon dolarlık temerrüt bildirisi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!