İngiltere NFT’lerin Geleceğini Sorgulayacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Parlamentosu Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komitesi (DCMS), hem yatırımcılar hem de Birleşik Krallık ekonomisi için NFT’lerin ve blok zincirinin işleyişi, riskleri ve faydaları hakkında bir soruşturma yapacak. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

İngiltere’de NFT Düzenlemesi Neredeyse Yok

DCMS Komitesinin yapacağı soruşturmanın amacı NFT yatırımcılarıdır. Özellikle spekülasyonlardan daha fazla etkilenen perakende yatırımcıların mevcut NFT piyasa yapısı tarafından riske atılıp atılmadığını değerlendirmektir.

DCMS kamuoyuna yaptığı açıklamada bazı kişilerin NFT’lerin öne çıkmasının, mülkiyeti ve benzersizliği blok zincirinde gösterilip güvence altına alınan daha demokratik bir varlık yaratıp satma yönteminin sonucu olduğunu iddia ettiğini söylüyor. NFT’lerin popülaritesi, 2021’de 17 milyar dolara ulaşan küresel NFT satışlarıyla kanıtlanmıştır.

NFT pazarının büyümesi, NFT spekülasyonunun finansal bir balon olabileceği ve perakende yatırımcıların aşırı değerli varlıkları boşaltmak için kullanılabileceği endişelerini artırdı. Bu korkuya ek olarak haftalık NFT satışları Ağustos 2021 ile Mart 2022 arasında %90’dan fazla düştüğü için birçok varlığın değerinde düşüşe neden oldu. Örnek olarak, Jack Dorsey’in ilk tweet’inden bir NFT, başlangıçta 2,9 milyon dolara satılmıştır. Ancak 280 dolarlık bir teklifle açık artırmaya çıkarılmıştır.

Soruşturmanın Kapsamı

DCMS, Birleşik Krallık’ta NFT düzenlemesinin şu anda neredeyse yok olduğunu düşünmektedir. Bununla birlikte araştırmanın amacı ülkenin daha fazla düzenlemeye ihtiyacı olup olmadığını inceleme ihtiyacıdır. Altı Ocak 2023’e kadar herkesin aşağıdaki sorulara yanıt verebileceği kanıt çağrısı yayındadır:

İngiltere’nin NFT düzenlemesi yeterli mi?

NFT spekülasyonunun savunmasız insanlara olası zararları nelerdir?

Blok zincirler İngiliz yatırımcılara güvenlik sağlıyor mu?

NFT spekülasyonunun bireylere ve topluma potansiyel faydaları nelerdir?

DCMS Başkanı Julian Knight, NFT pazarının nasıl yön değiştirdiğini ve balonun patlayabileceğine dair korkular olduğunu. Bununla birlikte çığır açan teknolojinin risklerini, faydalarını ve düzenleyici gerekliliklerini anlamamız gerektiğini söyledi.

Julian Knight’ın da belirttiği gibi DMCS’nin korkularının temelinde savunmasız yatırımcılar bulunmaktadır. Çünkü satın alma anında değeri düşebilecek NFT’leri satın almak için dolandırılma riskiyle karşı karşıyalar. NFT mevzuatı, İngiliz vatandaşların bu soruya vereceği yanıtlara bağlı olacaktır:

“Bu soruşturma aynı zamanda Parlamentonun varlıkların nasıl alınıp satıldığını demokratikleştirebilecek heyecan verici yeni bir teknolojinin sunduğu fırsatları anlamasına yardımcı olacak.”

İngiltere NFT’lere Karşı Nasıl Duruş Sergiliyor?

Kısa süre önce atanan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, NFT ve kripto para biriminin benimsenmesinin sesli bir savunucusudur. Bu yılın başlarında Hazine Bakanı olan Sunak, İngiliz sterlini yapmaktan sorumlu 1000 yıldan eski bir kurum olan Kraliyet Darphanesinden NFT oluşturmasını istedi.

Avrupa’daki ilk NFT otomat makinesi de Londra’daki NFT.London etkinliğinde tanıtılacaktır. Ayrıca oradan geçen herkes onu NFT satın almak için kullanabilecektir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İngiltere NFT’lerin Geleceğini Sorgulayacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!