SEC’den 82.000 Bitcoin’lik (BTC) Ponzi Şemasına Suç Duyurusu: 100 Bin Kişiyi Dolandırdılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) “Trade Coin Club” adlı global ponzi şeması ile 82.000’den fazla Bitcoin toplayan 4 şahıs hakkında suçlamada bulundu.

SEC, “Trade Coin Club” adlı global ponzi şemasının kurucusu ve 3 ABD merkezli destekçisine suç duyurusunda bulundu.

Kurucu Douver Torres Braga dahil olmak üzere Joff Paradise, Keleionalani Akana Taylor ve Jonathan Tetreault hakkında, dünya çapında 100.000’den fazla yatırımcıdan o dönemde 295 milyon dolar değerinde 82.000’den fazla Bitcoin toplayan bir kripto saadet zinciri olan Trade Coin Club’daki rolleri nedeniyle soruşturma başlatılacak.

SEC’nin ABD Bölge Mahkemesi’nde açılan şikayetine göre projenin kurucusu Braga, 2016’dan 2018’e kadar faaliyet gösteren ve sözde bir kripto varlık alım-satım botunun ticaret faaliyetlerinden kar vadeden çok seviyeli bir pazarlama programı olan Trade Coin Club’ı oluşturdu ve kontrol etti. SEC, söz konusu bot algoritmasının her saniye “milyonlarca mikro işlem” yaptığına ve yatırımcıların günlük minimum %0,35 getiri elde edeceğine dair yanlış beyanlarla cezbettiğini iddia ediyor.

Fakat SEC’e göre bu beyanlar tümüyle yanlış ve yatırımcılardan gelen paralar Trade Coin Club yöneticilerine veya reklam maliyetlerine harcanıp daha fazla yatırımcı çekmek için suistimal edildi.

Buna ek olarak bir saadet zinciri şeklinde çalışan Trade Coin Club’ın, yatırımcıların para çekme taleplerini yeni yatırımcıların sisteme eklediği fonlar ile karşılandığı iddia edildi. Ayrıca SEC’in suç duyurusunda, kurucu ve ana destekçi 3 kişinin fonları kendi kişisel hesaplarına çektiğine dair ibareler yer alıyor.

O dönemki verilere göre kurucu Braga’nın kullanıcılar tarafından yatırılan tutardan en az 8.396 Bitcoin’i (o sırada 55 milyon dolar değerinde) Paradise’ın 238 Bitcoin’i (o sırada 1,4 milyon dolardan değerinde), Taylor’ın 735 bitcoin’i (o sırada 2,6 milyon dolardan değerinde) ve Tetreault’un 158 Bitcoin’i (o sırada 625.000 dolardan değerinde) kişisel olarak aldığı iddia ediliyor.

İcra Dairesi Kripto Varlıklar ve Siber Birim Şefi David Hirsch‘in söz konusu ponzi şeması hakkındaki açıklamaları ise şu şekilde:

Braga’nın Trade Coin Club’ı dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılardan yüz milyonlarca dolar çalmak ve onların dijital varlıklara yatırım yapma konusundaki ilgilerini istismar ederek kendisini zenginleştirmek için kullandığını iddia ediyoruz. Piyasalarımızın adil ve güvenli olmasını sağlamak için, menkul kıymet dolandırıcılığı yapan kişilerin takibinde bize yardımcı olacak blokzinciri izleme ve analitik araçları kullanmaya devam edeceğiz.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC’den 82.000 Bitcoin’lik (BTC) Ponzi Şemasına Suç Duyurusu: 100 Bin Kişiyi Dolandırdılar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!