İşte kripto piyasasındaki işten çıkarmalardan en çok etkilenen şehirler!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelindeki hiper enflasyon ve ekonomik gerileme nedeniyle yatırımcıların birçoğu, bu yıl riskli yatırımlardan kaçınma ve riskli yatırımları elden çıkarma eğilimi göstermeye başladı. Buna bağlı olarak birçok kripto para birimi, son dönemlerde ciddi bir değer kaybı yaşadı. Bu durum, kripto para piyasasında “kripto kışı” olarak adlandırılan bir sürecin başlamasına neden oldu. Bitcoin ve Ethereum gibi popüler kripto para birimleri, yüksek piyasa hacimleri nedeniyle bu süreçten olumsuz etkilendi. Alanda faaliyet gösteren şirketlerin birçoğu da kemerleri sıkarak işe alımları durdurmak veya küçülmeye giderek işten çıkarmalar yapmak durumunda kaldı.  

Yapılan yeni bir araştırma ise özellikle 2022 yılında kripto piyasasında artış gösteren işten çıkarmalardan en çok etkilenen şehirleri listeledi. San Francisco, listenin ilk sırasına yerleşti. Listede San Franscisco’yu, sırasıyla Dubai ve New York takip etti. Araştırma, şirketlerin 1 Ocak 2022 ve 1 Kasım 2022 tarihleri arasında kamuya açık olarak yaptığı işten çıkarma faaliyetlerini inceledi. Daha sonra işten çıkarılan çalışanlar, bulundukları şehre göre gruplandırıldı.  

Kripto endüstrisinde işten çıkarılan çalışanların neredeyse yarısının San Francisco, Dubai ve New York’ta yaşadığı tespit edildi. Bu şehirlerde yaşayan ve işten çıkarılan çalışanlar, toplam işten çıkarmaların yüzde 49,8’ini oluşturdu.  

San Francisco, toplam işten çıkarmaların yüzde 25,7’sini oluşturuyor

Bununla birlikte 27 şehirden oluşan listede;yalnızca San Francisco’nun, kripto endüstrisinde işten çıkarılan çalışanların dörtte birinden fazlasına ev sahipliği yaptığı görüldü. Listede yüzde 25,7’lik bir pay alan şehir, işten çıkarılan 1142 çalışana ev sahipliği yapıyordu.  

Öte yandan; işten çıkarmaların en fazla olduğu 15 şehirden 5’i ABD, 2’si Avrupa, 2’si Asya, 2’si Güney Amerika ve diğer 2’si de Avustralya’da yer alıyordu. Avusturya, İngiltere, Meksika ve Arjantin’in başkentleri, ilk 15 şehir arasında yer aldı. Listenin 5’inci sırasına Viyana, 8’inci sırasına Londra, 11’inci sırasına Meksika ve 12’nci sırasına Buenos Aires yerleşti. Bununla birlikte; listeyi oluşturan 27 şehirde yaşayan ve işten çıkarılan toplam çalışan sayısının, 3 bin ila 4 bin kişi aralığında olduğu tahmin edildi.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İşte kripto piyasasındaki işten çıkarmalardan en çok etkilenen şehirler!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!