DappRadar, NFT’lere karşı hala büyük bir talep olduğunu vurguluyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT piyasası geçtiğimiz ekim ayında NFT satışlarında ve hacimlerinde düşüşe maruz kalmıştı. DappRadar şirketi, aylık benzersiz NFT yatırımcılarındaki yüzde 18’lik artışla birlikte, pazarın hala “büyük talep” gördüğünü ortaya koydu.

DappRadar tarafından 3 Kasım’da yayınlanan bir rapora göre, ekim ayındaki aylık benzersiz NFT kullanıcı sayısı eylül ayına göre yüzde 18’lik bir artışla 1,11 milyona ulaştı. 

Şirket, satış rakamları yüzde 30 artarak 6,13 milyona ulaşırken, işlem hacimlerinin ekim ayında yüzde 30 düşerek 662 milyona geri çekilmesine rağmen şu açıklamalarda bulundu: 

“Benzersiz kullanıcı sayısındaki artış, yeni insanların NFT pazarına girdiğini ve hala büyük talep gördüğünü gösteriyor.” 

NFT yatırımcılarının aylık rakamı (milyonlar). Kaynak: DappRadar

Öte yandan Solana tabanlı Magic Eden ve Ethereum tabanlı LooksRare olmak üzere en az iki NFT pazar yeri telif hakkı modeline geçiş yapıyor. 

DappRadar raporu, Yuga Labs’in NFT pazarı üzerinde hakimiyet kurmaya devam ettiğinin altını çizdi. Rapora göre, ayın ilk on satışından yedisi CryptoPunk ve Bored Ape Yacht Club’ta gerçekleşiyor. 

Bu satışlardan en pahalısı ise 27 Ekim tarihinde CryptoPunk’ın 924 numaralı NFT’si oldu ve 475 Ethereum’dan (ETH) satışı gerçekleştirildi. Bu rakam, haberin çeviri yayın saati ile de 731.435 dolara tekabül ediyor. 

Ne var ki, Ethereum tabanlı NFT işlem hacimleri  2022’nin ikinci çeyreğinde de düşüş yaşamaya devam etti. Ethereum tabanlı NFT satışları, geçtiğimiz ay yüzde 21 düşüş yaşayarak 324 milyona geriledi. Bu da DappRadar tarafından Haziran 2021’den bu yana kaydedilen en düşük işlem hacmi olduğunu ortaya koyuyor. 

DappRadar verilerine göre, Polygon tabanlı NFT işlem hacimleri geçtiğimiz ay yüzde 770 sıçrayış yaşadı. Bu yükselişin ardında ise Reddit NFT koleksiyonlarının yükselişi oluğu belirtildi. 

Reddit avatarları, geçtiğimiz temmuz ayında piyasaya sürülmüştü. Temmuz ayından bu yana ise Reddit avatarları 2,8 milyondan fazla cüzdanda 2,9 milyondan fazla basıldı. Dune analiz verileri de Reddit avatarlarının ekim ayı koleksiyonunu 10,1 milyon dolarlık bir satış hacmiyle tamamladığını ortaya koyuyor. 

Meta 2 Kasım’da Polygon’un yaklaşmakta olan NFT araçları için ilk ortağı olacağını açıklamıştı. Bununla birlikte Polygon tabanlı NFT işlem hacimlerinin önümüzdeki ay da Katman 2 çözümü için artmaya devam edecek gibi görünüyor. 

İlginizi çekebilir: NFT’ler, müzik toplulukları ve blokzincir ekosistemi arasında köprü oluşturuyor 

Öte yandan raporlara göre, ekim ayının en iyi performans gösteren token’ı Dogecoin (DOGE) oldu. DOGE, ekim ayını yüzde 50’lik bir yükseliş ile kapattı. Bunun sebepleri arasında ise Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması ve sosyal medya platformuna gelecekte Dogechain’i entegre etme ihtimali olduğu yatıyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DappRadar, NFT’lere karşı hala büyük bir talep olduğunu vurguluyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!