Piyasa Analiz: Ethereum’u Bitcoin’den Daha İyi Performansa Yönlendiren Üç Faktör!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazı ilk olarak Kripto Para Piyasa sayfasında yayınlanmıştır.

Son kripto yardım rallisi, bazı varlıkların daha iyi performans gösterdiğini gördü ve Ethereum bunlardan biri oldu. İşte olası sebeplerden bazıları.

Ethereumpiyasa analiz: ethereum’u bitcoin’den daha i̇yi performansa yönlendiren üç faktör! 2

Kripto piyasaları geçen hafta %9’dan fazla değer kazandı ve toplam kapitalizasyonu tekrar 1 trilyon dolar seviyesinin üzerine gönderdi.

Bazı kripto varlıkları diğerlerinden daha iyi performans gösterdi ve ETH son yedi gün içinde ağabeyinden daha fazla kazanç elde etti. 25 Ekim’de başlayan ralli sırasında ETH mevcut seviyelere %17 yükseldi. Ancak Bitcoin aynı dönemde sadece %6 yükselmeyi başarabildi.

Kurumsal varlık yöneticisi Grayscale, 1 Kasım pazar raporunda bunun Ethereum arz artışıyla ilgili olabileceğini belirtti.

“Temel bir bakış açısıyla, ETH’nin birleşme sonrası yavaşlayan arz büyümesi, BTC’ye göre daha iyi performans için kısmi bir itici güç oldu.”

Azaltılmış Satış Basıncı

Birleşmeden önce, Ethereum madencileri, tıpkı Bitcoin madencilerinin yaptığı gibi, masraflarını karşılamak için varlığı satmak zorunda kaldı. Ancak ağ Eylül ortasında hisse kanıtına geçtiğinden beri, bu satış baskısı büyük ölçüde azaldı.

Grayscale, “Madenci satış baskısının kısıtlaması olmadan, ETH fiyatı artık potansiyel olarak daha büyük pozitif hareketlere maruz kalıyor” dedi.

Ethereum’un çekiciliğinin bir başka yönü de azaltılmış arz ihracı. Rapor, Birleşmeden bu yana, ikinci en büyük kripto paranın ihracının günde yaklaşık 14.000 ETH veya yılda yaklaşık 5 milyon daha az azaldığını belirtti.

Ultrason.Money izleyicisine göre, Ethereum arz artışı şu anda yılda sadece %0,09. Bu, ağ talebi arttığında ve üretilenden daha fazla ETH yakıldığında, son zamanlarda birkaç kez negatif veya deflasyonist bir büyümeye geçti. Bu, en azından teoride, onu çok çekici bir uzun vadeli varlık haline getirir.

Ayrıca, Birleştirme, enerji tüketimini %99,9 oranında azaltarak varlığı ESG (çevresel, sosyal ve yönetişim) bilincine sahip kurum ve kuruluşlar için çok daha çekici hale getirdi.

Digiconomist Ethereum Enerji Tüketim Endeksi’ne göre, enerji tüketimi Birleşme öncesinde yılda yaklaşık 84 TW/sa (terawatt saat) iken bugün sadece 0,01 TW/saate düştü.

Bu üç faktör, Ethereum’u Bitcoin’e karşı son performansında kanıtlanan daha umut verici bir olasılık haline getirdi.

Ethereum Fiyat Görünümü

CoinGecko’ya göre, ETH fiyatları gün içinde %1 artışla 1.585 dolara ulaştı. Varlık, 29 Ekim’de 1.645$’a dokunarak Eylül ortasından bu yana en yüksek fiyatına ulaştı, ancak daha fazla yükselemedi.

Ethereum geçen ay %24 arttı, ancak uzaklaştırma, Mayıs ayından bu yana olduğu gibi hala menzile bağlı olduğunu gösteriyor. ETH şu anda Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden %67.6 düştü ve bu da Bitcoin’in düşüşünden biraz daha iyi.

Piyasa Analiz: Ethereum’u Bitcoin’den Daha İyi Performansa Yönlendiren Üç Faktör!
Memecoin Çılgınlığı: Dogecoin %25 Artarken, Shiba Inu %8 Artış Yakaladı!
Avalanche: Kısa Vadeli Kazanç Arayan Yatırımcılar AVAX’ı Yakından Takip Etmeli!
Piyasa Analiz: Bitcoin 20 Bin Dolarda Sabit Dururken, Binance Coin (BNB) 11 Haftanın En Yüksek Seviyesine Yükseldi!
Piyasa Analiz: Chainlink (LINK) Yüksek Balina Aktivitesinin Ortasında 8 Dolara Çıktı!

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Daha fazla okumak için Piyasa Analiz: Ethereum’u Bitcoin’den Daha İyi Performansa Yönlendiren Üç Faktör! ziyaret edebilirsiniz.

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Piyasa Analiz: Ethereum’u Bitcoin’den Daha İyi Performansa Yönlendiren Üç Faktör!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!