Hilma Af Klint Sanat Eserleri İlk Çıkışını Yapıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İkonik İsveçli sanatçı Hilma af Klint’in nefes kesici eserleri, yakında çıkacak bir NFT koleksiyonuyla Metaverse’de ilk kez sahneye çıkacak. Buna GODA platformunda satılan 193 sanat eserinden ayrı Acute Art’ın AR ve VR’daki çalışmaları dahildir. Eserler, “Hilma af Klint – catalogue raisonné.” Painting of the Temple (1906-1915) projesindendir. Ek olarak, NFT’ler 14-17 Kasım tarihleri ​​arasında açık artırma yoluyla satışa sunulacaktır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

NFT Serisi 14 Kasım’da Goda’ya Çıkıyor

Aralarında Pharrell Williams’ın da bulunduğu yaratıcı devler tarafından kurulan ve yönetilen Dijital Varlıklar Galerisi (GODA), Hilma af Klint’in ünlü “Painting of the Temple” serisini Web 3.0’a getiriyor. 193 NFT olarak piyasaya sürülen koleksiyon, İsveçli sanatçının daha önce hiç sergilenmemiş resimleri de dahil olmak üzere en beğenilen çalışmalarını belgelemektedir. Ayrıca Stolpe Publishing tarafından bu yıl tamamlanan yedi ciltlik bir katalog raisonné’nin dijital bir uzantısıdır.

NFT serisi, sınırlı süre için 14-17 Kasım 2022 tarihleri ​​arasında iki adet olarak piyasaya çıkıyor. Biri GODA platformunda satın alınabilecek, diğeri ise yayınevinde arşivlenmiş olarak kalacak. Londra merkezli stüdyo Acute Art’da VR ve AR’de bazı çalışmalarını yeniden yaratacak.

GODA, eserlerinin dijital versiyonları ticarileştirse de asıl resim koleksiyonu kâr amacı gütmeyen Hilma af Klint Vakfı’na ait ve “asla satılık olmayacak” diye açıkladı.

Hilma Af Klint Metaverse’de

Klint, çalışmalarını yalnızca NFT alanında değil, Metaverse’de de tanıtacak. Acute Art, ziyaretçilerin onun ruhsal dünyasına girebilecekleri The Temple adlı bir VR deneyimi yarattı. En önemli eserlerinin spiral şekilli bir binada sergilenmesini hayal etti, ancak bu fikir asla gerçekleşmedi. VR ve AR teknolojisi sayesinde vizyonu hayata geçecek. Bu sürükleyici 360º VR deneyimi hakkındaki açıklaması şöyledir:

“ziyaretçileri samanyolundan, doğadaki esrarengiz sarmallardan ve sanatçının en önemli resimlerine kadar kozmik bir yolculuğa çıkaracak”

Klint’in Kısa Bir Tarihi

Hilma af Klint (1862-1944), soyut sanat dünyasında sınırları zorladı. Batı sanat tarihinin ilk soyut resimlerinden bazılarını üretti. İsveç, Stockholm’de doğan Hilma, 1889’da İsveç Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim gördü. Eğitiminin ardından Stockholm’de bir sanatçı olarak kendini kanıtladı. Ayrıca af Klint aslen bir Hristiyan’dı ancak maneviyatı keşfetmeye başladı. Sonuç olarak Rudolf Steiner’in Gül Haç theosophist ve anthroposophist’i ile ilgilenmeye başladı. Açıkçası bu manevi inançlar sanat eserlerini etkiledi. Dolayısıyla onu uluslararası alanda tanınan bir sanatçı haline getirdi.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hilma Af Klint Sanat Eserleri İlk Çıkışını Yapıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!