Filipinler’in Öncü Bankalarından UnionBank Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) Ticaretini Başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filipinler merkezli en büyük evrensel bankalardan biri olan UnionBank, İsviçreli kripto firması ile kurduğu ortaklığın ardından kripto para ticaretini başlattı.

Filipinler Union Bank, belirli perakende müşterileri için Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) saklama ve alım-satım hizmetlerini içeren bir pilot program başlattığını duyurdu. İsviçreli kripto teknoloji firması Metaco ile iş birliği içinde başlatılan yeni yatırım ve ticaret özelliği, iki kurumun ortaklığındaki Harmonize platformunda kullanıma sunuldu. 2018 yılından beri kripto paralar ile yakından ilgilenen banka, 2019‘da yılında Filipin pesosuna sabitlenmiş ödeme odaklı bir stablecoin üretmişti.

UnionBank’ın dönüşümden sorumlu başkanı Henry Aguda söz konusu yenilik hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Metaco ile iş birliği içerisinde sunulan bu hizmet müşteri odaklı çalışmalarımızın bir parçasıdır. UnionBank’ın sektörde ilkler serisini sürdürmekten gurur duyuyoruz. Bu sefer ülkede müşteriler için dijital para birimi alım-satımı özelliklerine izin veren ilk regüle edilmişbanka olduk.

Geçtiğimiz günlerde Filipin Devlet Başkanı Ferdinand Marcos, dijital bankacılık ve dijital işlemlerde uzmanlaşmak için blockchain teknolojisini benimsemenin önemini vurgulamıştı. Başkan Marcos, Eylül 2022’deyaptığı bir konuşmasında “UnionBank’ın bankacılık sektörü üzerinde dijital çözümler yoluyla fırsatlar yaratma konusundaki sicili tartışılmaz.” ifadelerine yer vermişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Filipinler’in Öncü Bankalarından UnionBank Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) Ticaretini Başlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!