Bitcoin, Fed’in faiz artırımından sonra 20.800 doları gördü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatında, 2 Kasım’da ABD Federal Rezervi’nin art arda dördüncü bir yüzde 0,75 faiz artırımı gerçekleştirmesiyle beraber anlık oynaklıklar görüldü.

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Fed, daha fazla artış olacağına işaret ediyor

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den alınan verilere göre BTC/USD, başlangıçta 20.200 dolara düştü ve ardından bir anlığına 20.800 dolara yükseldi.

Fed, yaptığı açıklamada yüzde 0,75’lik faiz artırımını doğruladı.

Söz konusu açıklamada, “Komite, uzun vadede yüzde 2 oranında maksimum istihdam ve enflasyon elde etmeyi hedefliyor. Komite, bu hedefleri desteklemek adına federal fon oranı için hedef aralığını yüzde 3-3/4’ten yüzde 4’e yükseltmeye karar verdi,” ifadeleri kullanıldı.

“Komite, enflasyonu zaman içinde yüzde 2’ye geri döndürebilmek adına yeterince kısıtlayıcı bir para politikası duruşu elde etmek için, hedef aralıkta devam eden artışların uygun olacağını tahmin ediyor.”

Analistler ise uzun süredir, faiz kararının açıklanmasıyla beraber fiyatta oynaklığın olacağını tahmin ediyordu. Bu yazının yazıldığı esnada, piyasaların merakla beklediği Fed Başkanı Jerome Powell’in faiz artırımıyla ilgili açıklamayı yapması bekleniyor.

Eight alım satım firmasının kurucusu Michaël van de Poppe, Twitter takipçilerine, “Dikkat edin, faiz kararının açıklanması sürecinde oynaklık yüksek kalacak, gerçek hareket gerçekleşmeden önce sahte çıkışlar olacak!” uyarısında bulundu.

Fed’in hedef faiz olasılıkları grafiği. Kaynak: CME Group

Yükselişler ne zamana kadar sürecek?

Powell, olası daha yavaş artışlara veya politikada bir pivota işaret ederse, mevcut durum çarpıcı bir şekilde değişebilir.

İlginizi Çekebilir: Yeni Bitcoin metriği, BTC’de bu seviyelerin ucuzluğuna dikkat çekti!

Popüler hesap CryptoISO ise durumu, “Piyasa en düşük seviyelerden yaklaşık yüzde 13 yükseldi, bu da beklenen 75 baz puandı. Artık her şey baskı ayağıyla ilgili,” diye özetledi.

Federal fon faiz tablosu. Kaynak: St. Louis Fed

Açıklama, Fed yetkililerinin oybirliğiyle yüzde 0,75 oranında oy kullandığını doğruladı.

Cointelegraph, bu sayfadaki hiçbir içeriği veya ürünü onaylamamaktadır. Size elde edebileceğimiz tüm önemli bilgileri sağlamayı amaçlamakla birlikte, okuyucular şirketle ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalı ve kararlarının tüm sorumluluğunu taşımalıdır. Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak kabul edilemez.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, Fed’in faiz artırımından sonra 20.800 doları gördü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!