Pick n Pay, Bitcoin ödemelerinin pilot testlerini hızlandırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cape Town, Güney Afrika merkezli mağazacılık zinciri Pick n Pay, yakında Bitcoin ödemeleri kabul etmeye başlayacak.

Güney Afrika, Nijerya ve Namibya gibi sekiz Afrika ülkesinde 2.000’e yakın mağazası bulunan Pick n Pay, Business Insıder Güney Afrika’nın 1 Kasım tarihli haberine göre Bitcoin Lightning Network’ü entegre edecek. 

Lightning Network, Bitcoin işlemlerini zincir dışına taşıyarak düşük ücretli ve hızlı işlem imkanı sunan bir layer-2 ölçeklenme çözümüdür. Neredeyse anlık işlemler ile mikro ödemeleri mümkün kılan bu çözüm, özellikle de ticari işletmelerde kullanım alanı buluyor.

Layer-2 çözümünü Western Cape’teki 10 mağazasında beş aydır deneyen Pick n Pay, pilot projenin kapsamını genişletiyor. Business Insıder’a göre, Bitcoin ödemelerini kabul edecek mağaza sayısı 39’a çıkarıldı.

Pick n Pay’de Bitcoin ile yapılan ödemelerin 30 saniyeden kısa sürede tamamlanacağı ve ortalama 70 cent işlem ücreti yansıtılacağı belirtiliyor.

BTC ödemesi yapmak isteyenlerin Bitcoin Lightning destekli bir cüzdan uygulaması kullanıyor olması gerekiyor. Devamında ise BTC ve yerel para birimleri arasındaki dönüşümler için iş birliği yapılan CryptoQR’ın tarayıcı uygulamasına bağlanılması gerek. Müşteriler satış noktalarındaki QR kodu okutarak alışverişi tamamlayabiliyor.

Pick n Pay, Bitcoin ödeme desteğini önümüzdeki aylarda tüm mağazalarında başlatmayı planlıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Pick n Pay, Bitcoin ödemelerinin pilot testlerini hızlandırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!