Hong Kong Dünyanın Önde Gelen Kripto Merkezlerinden Biri Olma Yolunda: Düzenlemelere Hız Veriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hong Kong, dünyanın önde gelen kripto merkezlerinden biri olma yolunda bireysel yatırımcıların erişimi, kripto şirketlerinin ülkeye çekilmesi ve kripto para borsalarının ve yatırım ürünlerinin regülasyonu üzerine çalışmalarına hız verdi.

Hong Kong’un finansal regülatörü Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu 31 Ekim tarihinde Hong Kong FinTech Week’in açılışında resmi web sitesi üzerinden yayınladığı basın açıklamasında, bireysel yatırımcıların sanal varlıklara erişimi konusunda halka açık bir istişare başlatılacağı, kripto şirketlerinin ülkeye çekilmesi konusunda çalışmalar yapılacağı belirtildi. Kripto para borsaları ve yatırım ürünlerinin yanı sıra yeşil tahvillerin tokenizasyonu da basın açıklamasında değinilen konular arasında yer aldı.

Açıklamada Hong Kong otoritesinin, küresel sanal varlık hizmeti sağlayıcıları ile yakın ilişkiler kurmaya ve onları şehre davet etmeye hazır olduğu belirtildi. Finansal otoritenin, bireysel yatırımcıların sanal varlıklara erişmek için gerekli yetkinliklere sahip olup olmadığını belirleyecek bir lisans sisteminin üzerinde halka açık bir oturum düzenleyeceği de basın açıklamasında yer aldı.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu Başkan Yardımcısı Julia Leung etkinlikte yaptığı konuşmasında kurumun, kripto yatırım fonlarının (ETF) uygun güvenlik önlemleri ile yönetilebilir olduklarına inandığını belirtti. Vadeli kripto ETF’lerinin yatırımcı eğitimi gibi ek gereksinimlere tabi olacağını belirten Leung, ilk aşamada Chicago Ticaret Borsası’nda işlem gören Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) vadeli ürünleri ile sınırlı olacağını açıkladı.

Leung, tokenize menkul kıymetlerin kurum tarafından mevcut menkul kıymetlerle benzer şekilde ele alınması gerektiği görüşünde olduğunu ifade etti. Ayrıca Başkan Yardımcısı, tokenize edilmiş menkul kıymetlerin blockchain üzerinde yayınlandıkları için artık kurum tarafından karmaşık ürünler olarak sınıflandırılmayacağını da ekledi. Kripto ekosisteminin düzenlenmesinin inovasyonun tek yolu olduğunu öne süren Leung, bu işin doğru yapılması durumunda finansal geleceğin zirvesinde olabileceklerini ancak bunun meşakkatli bir süreç olduğunu belirtti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hong Kong Dünyanın Önde Gelen Kripto Merkezlerinden Biri Olma Yolunda: Düzenlemelere Hız Veriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!