LooksRare Telif Ücretlerini Sıfırladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LooksRare kısa süre önce, varsayılan olarak içerik oluşturucu telif ücretlerini desteklemeyeceğini duyurdu. Ayrıca bunun yerine LooksRare Protokolü ücretinin yüzde 25’ini içerik oluşturucunun sahipleriyle paylaşacağını belirtti. LooksRare girişimle, protokol ücretlerini doğrudan paylaşarak içerik oluşturucularını destekleyen ilk sıfır telifli pazar yeri oldu. Ayrıca platform, satıcıların lehine olacak şekilde ticaret ödülleri dağıtım oranını değiştirdi. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

LooksRare Protokol Ücretlerini Yaratıcılarla Paylaşacak!

Şirket, sıfır telifli pazaryerlerinin sayısının artmasının, içerik oluşturucuların NFT’lere telif ücreti ödeme konusundaki genel isteksizliğine neden olduğunu açıkladı. Bu doğrultuda arayışına geçen şirket, yeni bir telif geliştirdi. LooksRare yaratıcılar ve yatırımcılar için daha rekabetçi bir çözüm sağlayacak, sıfır telifli sisteme geçiş yaptı.

Alıcıların, NFT’lerin yaratıcılarına telif ücreti ödemesinin gerekip gerekmediği konusunda devam eden tartışmalar bulunmaktadır. Bu tartışmalar arasında LooksRare, yüzde 25 protokol ücretinin her iki tarafı da rahatlatacağını söyledi. Ayrıca platformda NFT listeleme yükünü paylaşmalarına izin vererek destekleyeceğini açıkladı.

Blog yazısında şirket, protokol ücreti yapısında çeşitli değişiklikler getirdiğini aktardı. Örneğin, bugünden itibaren NFT pazarı ticaretin yüzde 1,5’ini LookRare’e yönlendirirken, kalan yüzde 0,5’lik ücretleri paylaşacaktır. Buna ek olarak şirket, LooksRare ticari teşvik sisteminde yapılan ayarlamalar nedeniyle ticaret ödüllerinin yüzde 95’inin satıcılara, yüzde 5’inin ise alıcılara teslim edileceğini açıklamıştır. Platform, telif ücreti ödenmeyen pazaryerlerinin sayısının artmasının bu girişime yol açtığını aktardı. Ayrıca NFT kullanıcılarının şirkete ödeme yapma konusundaki genel isteksizliği doğrultusunda, içerik oluşturucuların telif hakları konusundaki tutumunu netleştirdi.

Blog yazısı, içerik oluşturucu telif ücreti seçeneğini kaldırma konusunda LooksRare’in seçimini destekleyen, protokol maliyetlerini yaratıcılarıyla bölüştürmek için rakip bir teklif sunmaktadır. Platform, yaratıcı yanlısı duruşunun bir parçası olarak, NFT sanatçıları için telif ücretlerinin önemi hakkında sosyal medyada paylaşımlar yaptı.

Platformlar Telif Haklarını Kaldırıyor!

LookRare’in sanatçı telif ödemesi gereksinimlerini kaldırma kararı oldukça önemlidir. Bu gereksinimleri kaldırmaya başlayan NFT platformları son dönemde ciddi bir şekilde artmaktadır. Ağustos ayında X2Y2 ve Magic Eden da telif kurallarını güncellemiştir. Ayrıca Sudoswap, yatırımcıların telif ücreti ödemeden NFT’leri takas etmeleri için yeni bir yol yaratmıştır. Likidite havuzu ve otomatik pazar, teklif beklemeden NFT alıp satmaya olanak sağlamaktadır.

Projelerin kazanmayı amaçladığı ücretlerle ilgili tutumu, değişikliklerden etkilenecektir. Örneğin, bazı projeler NFT pazarındaki düşüşe yanıt olarak telif ücretlerini artırma yoluna başvurdu. Ayrıca bazı NFT projeleri de basım fiyatlarını düşürdü. Bu strateji, ekipleri tek seferlik bir ödeme almak yerine topluluklarıyla çalışmaya devam etmeye teşvik etmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
LooksRare Telif Ücretlerini Sıfırladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!