Ekim ayı, kripto ürünleri günlük işlem hacminde rekor düşüşü kaydetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), haziran ayındaki 17.600 dolara ilk düşüşünden sonra kritik 20 bin dolar seviyesinin üzerinde tutunurken, kripto piyasası kademeli bir toparlanma belirtileri gösterdiği için ekim ayı, tüm dijital varlık yatırım ürünlerinde ortalama günlük toplam ürün hacmi için hala rekor düşük bir seviyeyi oluşturuyor.

27 Ekim’de yayımlanan CryptoCompare raporuna göre, kurumsal kripto ürünlerinin ortalama günlük işlem hacmi ekim ayında yüzde 34,1 düşerek 61,3 milyon dolara geriledi. Rapordaki hemen hemen bütün ürünler, ortalama günlük hacimlerde yüzde -24,3 ile yüzde -77,5 arasında değişen bir oranda düşüş kaydetti.

Günlük işlemlerdeki düşüş eğilimi son piyasa çalkantılarıyla da sınırlı değil. Bu durum, Mayıs 2022’deki istisna dışında Kasım 2021’e kadar uzanıyor. Ayrıca bu ekim ayı, Eylül 2020’den beri ortalama günlük hacimlerin 100 milyon doların altına düştüğü ikinci ay oldu.

Rapor ayrıca diğer piyasa göstergelerinde bazı iyimser gelişmelerin izini sürüyor. Tüm dijital varlık yatırım ürünlerinde yönetilen toplam varlıklar (AUM), eylül ayına göre yüzde 1,76 artarak 22,9 milyar dolara yükseldi. Bu rakam, AUM’da temmuz ayından beri görülen ilk artış oldu.

AUM, piyasanın yüzde 77,3’ünü oluşturan güven ürünlerinde ekim ayında yüzde 2,34 artarak 17,7 milyar dolara yükselirken, borsa yatırım fonları (ETF) tarafından temsil edilen AUM ise yüzde 1,59 düşüşle 2,21 milyar dolara geriledi.

Bir diğer önemli gösterge ise net akışlardır. Bu ekim ayında Bitcoin tabanlı ürünler için haftalık net akışlar, ortalama 8,37 milyon dolar giriş kaydetti ve kısa vadeli Bitcoin tabanlı ürünler ise ortalama 5,03 milyon dolar ile en büyük çıkışları kaydetti. Durum, 2,87 milyon dolarlık ikinci en büyük negatif net akışı kaydeden Ether (ETH) ürünleri için çok daha kötü.

Aynı zamanda, Ethereum blokzincirinin yerel tokeni ETH, 26 Ekim’e kadar BTC’den daha iyi kazançlar kaydetti ve yaklaşık yüzde 14 sıçrayarak 1.554 dolarlık haftalık en yüksek seviyeye ulaştı. Yazının yazıldığı esnada ETH, 1.561 dolar civarında işlem görüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ekim ayı, kripto ürünleri günlük işlem hacminde rekor düşüşü kaydetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!