Blockchain.com ve Visa’dan yeni kripto kartı için iş birliği!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto borsası Blockchain.com kripto kartı başlatmak için Visa ile ortaklığa imza attı. Kripto kartı, ilk olarak yalnızca ABD’de geçerli olacak. Kullanıcılar, Visa’nın geçerli olduğu her yerde kripto veya nakit ödemelerini gerçekleştirebilecek. 

Blockchain.com, 26 Ekim tarihli duyuruda kripto kartı için herhangi bir kayıt veya yıllık ücret, işlem ücreti talep edilmeyeceğini belirtti. Şirket, bu kart ile birlikte kullanıcıların tüm satın almaların yüzde 1’ini kripto olarak geri kazanacağını söyledi. 

Blockchain.com CEO’su Peter Smith, Yahoo Finance ile gerçekleştirdiği röportajda kripto kartı için şu an bekleme listesinde 50 bin kişinin olduğunu kaydetti. 

Peter Smith, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Kripto ürünleri için hala çok fazla talep var. Ancak talebin ticaretten ziyade DeFi teknolojisini kullanmaya yöneldiğini farkediyorsunuz.” 

Visa’nın kripto başkanı Cuy Sheffield, büyümeye devam edebilmek için kripto benimsemelerinin devam edebilmesi için dünya çapında kabul görmesi gerektiğini vurguladı.  

Kripto kartı, Kaliforniya merkezli ödeme şirketi Marqeta tarafından desteklendi. Marqeta, Eylül 2020’de kripto finans şirketi Swipe’ın visa kartlarını geliştirmesine yardımcı olmuştu

Öte yandan Blokchain.com ve Visa arasındaki iş birliği haberi, Visa’nın 7 Ekim tarihinde 40 ülkeye birden banka kartı sunmak için kripto borsası FTX ile masaya oturduğu haberinin ardından geldi.

İlginizi çekebilir: Japon Kredi Bürosu, kredi kartları için CBDC altyapı testleri başlattı 

MasterCard, BitOasis ile iş birliği yaptı

Visa’nın büyük rakiplerinden biri olan Mastercard, 25 Ekim’de Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki (MENA) lider kripto platformu BitOasis ile stratejik bir iş birliğine imza attı. İki şirkette, MENA bölgesindeki kripto benimsemelerini kolaylaştırmak için tasarlanmış bir dizi kripto kart programı başlatmayı planlıyor. 

BitOasis müşterileri, cüzdanlarını yeni karta bağlayabilecek ve Mastercard’ın küresel ticaret ağına erişebilmek için kriptolarını itibari para birimine çevirebilecek. Kartın ise, 2023 yılının başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. 

BitOasis’in kurucu ortağı ve CEO’su Ola Doudin, bu alanda oldukça büyük bir yaygınlık kazanma potansiyeli gördüğünü belirtti ve ekledi: 

“Müşterilerimiz arasında kriptonun günlük yaşamlarına dahil edilmesi için sürekli talep almaya devam ediyoruz. Araştırmalara göre, Orta Doğu nüfusunun yüzde 47’si artık kriptoların gelecek vadettiğine inanıyor.” 

Mastercard ve BitOasis ortaklığı, 2021 yılındaki başarı ile kapatılan 30 milyon dolarlık B Serisi finansman turunu takiben geldi. Bu finansman, ayrıca Dubai merkezli platformun MENA bölgesine genişlemesini kolaylaştırdı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Blockchain.com ve Visa’dan yeni kripto kartı için iş birliği!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!