Y ve Z Kuşağı Emeklilik Fonlarında Kriptoyu Tercih Ediyor -Anket

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finansal hizmet danışmanlık firması Charles Schwab’ın anketine göre Z ve Y kuşağı seçtikleri 401(k) emeklilik fonlarının, kripto varlıklara yatırım yapmasını istiyor.

Charles Schwab tarafından yayınlanan kuşaklar arası 401(k) emeklilik planları anketinde, Z kuşağı üyelerinin %46’sının, Y kuşağı üyelerinin ise %45’inin 401(k) emeklilik fonları aracılığıyla dijital varlık sektörüne yatırım yapmak istediği sonucu ortaya çıktı. Toplam katılımcıların %25’i ise 401(k) dışında da bireysel olarak tasarruf ve emeklilik yöntemi olarak kriptoyu kullandıklarını belirtti.

Araştırma, ABD’deki genç kuşakların emeklilik tasarruflarında geleneksel 401(k)’leri geri plana atarak kripto paralar gibi yeni yatırım seçeneklerini daha fazla tercih ettiklerini ortaya koydu. Sonuçlar, Z kuşağı çalışanlarının %37’sinin, Y kuşağı çalışanlarının ise %54’ünün ilk yatırımlarını 401(k) ile yaptığını ortaya koydu, bu oranlar X kuşağı ve baby boomers için %61 olarak bulundu.

Z ve Y kuşağında 401(k) dışında katılımcıların %61’i ek bir tasarruf yöntemi olarak tasarruf hesabı açtığını belirtirken %25’i kripto para yatırımları yaptığını belirtti. Ek bir tasarruf planı olarak kriptoyu tercih edenler arasında birinci grup %35 ile Y kuşağı oldu.

Algoritmalar aracılığıyla yatırım tavsiyesi alma konusuna en sıcak bakan grup %42 ile Z kuşağı olsa da tüm gruplar, bir insan tarafından yatırım tavsiyesi almayı daha güvenilir buldu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Y ve Z Kuşağı Emeklilik Fonlarında Kriptoyu Tercih Ediyor -Anket
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!