Singapur kripto para kredilerini yasaklamak istiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Singapur Para Otoritesi (MAS), merkezi Singapur’da olan kripto risk fonu Three Arrows Capital’ın (3AC) iflasının ardından kripto para sektörünü daha iyi düzenleyecek teklifler sunuyor.

Ülkenin merkez bankası olan MAS, dijital ödeme token hizmet sağlayıcıları (DPTSP) ve stablecoin ihraççılarının faaliyetlerini Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında düzenleyebilmek için sunulan teklifler içeren iki konsültasyon raporu yayınladı.

26 Ekim’de yayınlanan konsültasyon raporları, tüketiciler için kripto alım satım risklerini azaltmayı ve stablecoin işlemlerinin standartlarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

MAS tarafından sunulan ilk belge; Bitcoin (BTC), Ether (ETH) ve XRP gibi büyük kripto paralarla ilgili hizmetlere ilişkin teklifleri içeriyor. MAS, bu tür dijital ödeme token’larının (DPT) alım satımında kullanılan kredi veya kaldıraçların “zararı katlayabileceği” belirtiliyor.

MAS, teklifte DPTSP’lerin bireysel müşterilere hem itibari para hem de kripto cinsinden kredi imkanı sunmalarını yasaklamak istiyor. Düzenleyiciye göre kripto hizmet sağlayıcıları, kripto hizmetleri için kredi kartlarıyla yapılan yatırma işlemlerini de kabul edememeli.

Bunun haricinde MAS, DPTSP’lerin bireysel müşterilerin kriptoyla ilgili riskleri bilip bilmediğini değerlendirmek için tüketici testleri uygulamaları gerektiğini düşünüyor.

MAS’ın sunduğu ikinci teklif, Singapur’daki stablecoin düzenlemelerine odaklanarak, stablecoin ihraç eden şirketler için kurumsal ve operasyonel gereklilikleri belirliyor.

MAS, stablecoin ihraççılarının tek bir para birimine endeksli stablecoin’leri kredi olarak vermeleri ve stake etmelerini, ayrıca diğer kripto paralar ile kredi sunulması veya alım satım yapılmasını da yasaklamak istiyor.

Bu türden stablecoin ihraç edecekler için minimum 1 milyon dolar veya yıllık operasyon giderlerinin yüzde 50’si kadar taban sermaye belirlenmesi de öneriliyor. MAS, sermayenin her zaman hazır tutulmasını ve likit varlıkları da içermesini istiyor.

İlgili taraflar, 21 Aralık’a kadar düzenleyiciye yorumlarını sunabilecek.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Singapur kripto para kredilerini yasaklamak istiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!