İngiltere, Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası’nı güncelledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Krallık, 25 Ekim’de Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası’nda yol katederek ülkede Bitcoin (BTC), kripto para ve “dijital anlaşma varlığı” konusundaki vizyonunu güçlendirdi. 

18 Ekim’de sunulan yasa tasarısı, İngiltere’nin finansal hizmetler konusunda küresel çapta liderlik konumunu devam ettirmek ve geliştirmek için bir dizi önlem önerisinde bulundu. Tasarı, ayrıca sektörün ülke çapında bireyler ve işletmeler için hizmet vermeye devam etmesini de destekliyor. 

Parlamento Üyesi ve Kripto ve Dijital Varlık Parlamento Grup Başkanı Dr. Lisa Cameron’ın fikirlerini yansıtan tasarı, İngiltere’nin küresel kripto para merkezi haline gelme niyetini yeniden ele aldı. Hafta sonu boyunca Cointelegraph ile özel bir röportaj gerçekleştiren Cameron, daha fazla eğitimin gerekli olmasına rağmen kriptoların düzenleyicilerin radarında olduğunu belirtti. 

Tasarı, stablecoin mevzuatlarının kapsamını genişletmek için mevcut önlemleri baz alıyor. Aynı zamanda bu tasarı, “kripto varlıklar” teriminden uzaklaşarak, yeni bir terim olarak “Dijital Anlaşma Varlıkları”ndan (DSA) bahsediyor. İngiltere hükümetine göre, DSA “yaygın bir ödeme aracına dönüşme potansiyelleri” sayesinde stabilcoin’leri dahil ederken “kripto varlıklar bir tür dağıtılmış defter teknolojisi (DLT)” kullanıyor. 

İngiltere hükümeti, daha önce blokzinciri, kripto ve Bitcoin’i kapsayan düzenlemeyi iyileştirmeyi amaçlayan bir “önlem paketi” başlatılacağını söylemişti. 

İngiltere’nin yeni başbakanı Rishi Sunak, Royal Mint NFT’sinin oluşturulmasına gerdiği destek gibi kripto paraların belirli alanlarına da ilgi duyduğunu belirtti. 

Rishi Sunak’ın desteklediğ vehenüz hayata geçirilmemiş Royal Mint NFT’si. Kaynak: HMRC

İngiltere’nin en genç lideri olan Sunak, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) de arka çıktı.

İlginizi çekebilir: Birleşik Krallık’ta enflasyon yüzde 10,1’i gördü 

İngiltere’de kripto ve dijital varlıkların finansal araçlar olarak henüz yasaya dahil edilmiş değil. Tasarının, öncelikle çok önemli birkaç adımı tamamlaması gerekiyor. Bununla birlikte yeni Kral Charles III’ün nihai onayından önce Lortlar Kamarası’nın yasa tasarısını onaylaması ya da iyileştirmesi gerekecek. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İngiltere, Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası’nı güncelledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!