Meta hissedarından Mark Zuckerberg’e uyarı mektubu geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir hissedar tarafından Meta CEO’su Mark Zuckerberg’e gönderilen açık mektup, teknoloji devinin Metaverse’e yaptığı yatırımı “çok büyük ve ürkütücü” olarak nitelendirdi.

Hissedar, şirketi, son 18 ayda Meta hisselerinde meydana gelen önemli değer kayıpların ortasında metaverse’e ve ilgili teknolojilere olan yatırımlarını azaltması konusunda uyardı.  

24 Ekim tarihinde yayınlanan açık mektup, direkt olarak Zuckerberg ve yönetim kuruluna yönelik yazılmıştı. Mektup, teknoloji yatırım şirketi Altimeter Capital’ın kurucu ortağı ve CEO’su Brad Gerstner tarafından yazıldı. Hedge Follow’a göre, Altimeter Capital şirketi Meta hisselerinin yüzde 0,11’ine sahip. 

Gerstner, her ne kadar Meta’nın metaverse’e adım atmasının önemli olduğunu kabul etse de şirketin şu anda gerçekleştirdiği gibi yüksek meblağlarda yatırım yapmaması gerektiğini söyledi. 

Gerstner, Meta’nın şu anda AR/VR teknolojisi ve Horizon World de dahil olmak üzere metaverse’e yılda 10 ila 15 milyar dolar arasında yatırım gerçekleştirdiğini, ancak bu yatırımların neredeyse 10 yıl sonra kâr getireceğini belirtti ve ekledi. 

“Bilinmeyen bir geleceğe neredeyse 100 milyar dolarlık bir yatırım yapmak, Silikon Vadisi standartlarından bile çok büyük ve korkutucu.” 

Altimeter Capital CEO’su, Meta’yı metaverse’den ziyade, daha fazla ekonomik üretkelik sağlayacağı için yapay zekâ teknolojilerine odaklanmaya davet etti. 

Gerstner, “Birçok şirket yapay zekadan para kazanma konusunda zorlanacak olsa da Meta’nın yapay zekâ teknolojisinden yararlanma için tüm ürünlerini iyileştirebilmek için inanılmaz bir şekilde daha iyi bir konumda olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bununla birlikte Gerstner’ın yorumları, Bank of America’nın rütbesini “satın aldan” “tarafsız” değerlemeye düşürmesiyle aynı gün geldi. Bu durum, Meta’yı hem Apple ile yeni bir yarışa girdiğinden hem de metaverse yatırımlarının “ilerleme eksiklikliğinden” kaynaklı olarak hisselerini tehlikeye attı. 

Brad Gerstner, geçtiğimiz 18 ay içerisinde diğer eşit düzeydeki şirketlerin hisseleri yüzde 19 değer kaybederken, Meta’nın yüzde 55 değer kaybettiğini belirtti. Gerstner, ayrıca bu durumun “yalnızca şirkete olan güveni zedelediğini, piyasada yaşanan düşüşlerle bir ilgisi olmadığını” söyledi. 

Öte yandan Meta’nın geleceği hakkında belirsizliklere kapılan yalnızca Gerstner değil.  

30 Temmuz tarihinde Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, metaverse oluşmaya devam ederken Facebook gibi kurumsal şirketlerin “yanlış ateşleneceğini” çünkü insanların gerçekte ne istediklerini henüz bilmediklerini vurgulamıştı. 

Meta Platforms Inc (META) hisseleri, geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde 60,53 değer kaybetti ve çeviri yayın saati ile 129,72 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Ayrıca, şirketin hisselerinde meydana gelen düşüşler Apple, Amazon ve Google’ın kayıplarından daha fazla oldu. 

Son olarak Meta’nın üçüncü çeyrek raporlarını 26 Ekim tarihinde açıklaması bekleniyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Meta hissedarından Mark Zuckerberg’e uyarı mektubu geldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!