IRS, NFT Koleksiyonlarına Vergi Yolunu Açtı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri İç Gelir Servisi (IRS), vergi kodlarını NFT koleksiyonlarını içerecek şekilde güncelledi. Yeni vergi rehberi taslakları, varlık sınıflarında sanal para biriminden dijital varlıklara kadar önemli değişiklikleri içeriyor. Ayrıca güncellenmiş rehberin 1040. maddesinde IRS, NFT’lerden açıkça bahsetmektedir. Bu durum NFT’lere vergi geliyor düşüncesini güçlendirmiştir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

IRS NFT Koleksiyonlarından Bahsetti!

IRS’den güncellenmiş NFT vergi formları, herhangi bir dijital varlığın belirli özelliklere sahip olması durumunda, vergiye tabi olmasını gerektiriyor. Ayrıca federal gelir vergisi yönergelerine uygun olarak ele alınır. Buradaki dijital varlık terimi, sabit paraları, NFT’leri ve diğer kripto para birimlerini içeriyor. 17 Ekim’de yayınlanan IRS form 1040 taslağına göre, 2022’de herhangi bir dijital varlığı alan, satan veya elden çıkaran herhangi bir kişi, eylemler üzerinden sermaye kazancı vergisi ödemekle yükümlü sayılacaktır. Ayrıca kurallar, sağlanan hizmetler için tazminat olarak NFT’leri (varlıkları) alan herkes için de geçerli sayılacaktır.

IRS, daha önce belirsiz olan sanal para birimi ifadesini değiştirmiştir. Yeni taslakta IRS, daha geniş ‘Web3 dijital varlık’ olarak sınıflandırmıştır. Ayrıca yeni taslakta NFT’ler, farklı vergi kurallarının (hisse senetleri veya tahvillerle karşılaştırıldığında) geçerli olduğu ‘tahsil edilebilir ürünler’ olarak sınıflandırılmıştır. Hisse senetleri, tahviller veya diğer kripto paralar gibi varlıklara kıyasla koleksiyon öğeleri için yüzde 28’lik bir vergi oranı uygulanacaktır. Diğer varlıklar üzerindeki vergi oranı, satıcının gelirine bağlı olarak yüzde 0, yüzde 15 veya yüzde 20 arasında düşecektir. Kripto para birimleri küresel olarak tanındığından, vergi kuralları konuma bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.

Yeni Yönergeler Fark Yaratacak!

NFT’lere yönelik yeni vergi güncellemeleri, dijital varlık sahipleri arasında uzun süredir devam eden karışıklığı netleştirdi. Dünya çapında, kriptoyla ilgili vergi kurallarının güçlendirilmesi, oldukça önemlidir. Bu daha önce sektöre hile karıştıran vergi boşluklarının artık ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

Kripto ve NFT vergi yasalarındaki bu yeni değişiklikler, sektörde daha sorunsuz vergilendirme süreçleri sağlayacaktır. Sonuç olarak, genel endüstri etrafındaki meşruiyet artacak ve pazar için faydalı hale gelecektir. Yeni taslak zaman içerisinde daha fazla kabul alırsa muhtemelen ülkelere ön ayak olacaktır. Diğer ülkelerinde kripto ve NFT sektörlerini vergilendirmesi, sektörleri daha meşru hale getirecek. Ayrıca bu durum uzun vadede sektörler için oldukça önemlidir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
IRS, NFT Koleksiyonlarına Vergi Yolunu Açtı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!