“BTC ve altın korelasyonu Bitcoin’i güvenli bir liman yapıyor”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni çalışmalar, kripto endüstrisinde devam eden ayı piyasasına rağmen yatırımcıların Bitcoin’i (BTC) hala güvenli bir liman olarak gördüklerini ortaya koyuyor. 

Bank of America dijital strateji uzmanlarına göre, Bitcoin ile altın (XAU) arasındaki yükselen korelasyon, devam etmekte olan ekonomik gerilemenin ortasında yatırımcıların BTC’ye olan güveninin başlıca göstergelerinden biri. 

Bitcoin’in altın ile olan korelasyonu 2022’de yükselişe geçerek, ekim ayının başlarında yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. BofA strateji uzmanları Alkesh Shah ve Andrew Moss yayınladıkları bildiride, korelasyonun, 2021 Haziran ayında sıfır derecelerine yakın olduğunu ve 2022 yılının mart ayında ise negatife dönmeye başladığını söylediler. Bununla birlikte strateji uzmanları yükselen korelasyon trendinin, 5 Eylül tarihinde başladığını belirttiler. 

Alkesh Shah ve Andrew Moss, “Bitcoin, eninde sonunda enflasyon riskinden korunma aracına dönüşecek bir sabit tedarik varlığıdır” ifadelerini kullandılar. BTC/XAU korelasyonundaki yükseliş, yatırımcıların bir değer deposu olarak Bitcoin’e olan güvenini artıran tek gösterge değil. 

Kaynak: Bank of America

Bitcoin, ayrıca S&P 500 (SPX) ve Nasdaq 100 (QQQ) gibi büyük hisse senetleri ile gittikçe artarak ilişkilendirilmeye devam etti. BofA strateji uzmanlarına göre, Bitcoin’in hem SPX hem de QQQ ile arasındaki korelasyon 13 Eylül tarihinde en yüksek seviyeye ulaştı. 

Strateji uzmanları, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundular: 

“SPX/QQQ arasındaki pozitif korelasyonun yavaşlaması ve hızlı bir şekilde XAU korelasyonunun yükselmesi, yatırımcıların Bitcoin’i makro belirsizliklere rağmen sığınılacak bir liman olarak görebileceğini ortaya koyuyor.” 

BofA strateji uzmanları, ayrıca yatırımcıların kripto borsalarından kişisel cüzdan adreslerine yüklü miktarlarda Bitcoin çektiklerinden bahsetti. Çalışmalara göre, haziran ayının ortasından bu yana Ekim ayının başlarında borsalardan haftalık BTC çıkışları rekor seviyeye ulaştı. Uzmanlar, kişisel cüzdanlara aktarılan ve devam etmekte olan yüksek meblağlardaki çıkışların yakın vadeli satış baskılarına işaret ettiğini vurguladılar. 

“Yatırımcıların token’larını borsalardan kişisel cüzdanlarına aktarması, Hodl eğiliminde olduklarını gösterir. Bu da satış baskılarında muhtemel bir düşüşe işarettir.” 

BofA uzmanları, yayınlanan raporun yöntem bilimiyle ilgili verilerin Binance, Coinbase, Coincheck, FTX, Gemini, Kraken gibi büyük Bitcoin borsalarından geldiğini belirtti. 

İlginizi çekebilir: Bitcoin’in uzun vadeli yatırımcılarının kâr etme oranı son 4 yılın en düşük seviyesinde 

Strateji uzmanları, ayrıca “blokzincir teknolojisinin sunduğu şeffaflık, bize geleneksel finansal pazarlarda olmayan dijital varlık ekosistemi hakkında öngörü sağlıyor” ifadelerini kullandılar. 

BofA uzmanalrı tarafından yayınlanan rapor, küresel ekonomik durgunluğun ve artmakta olan risklerinin ortasında geldi. Raporun sunduğu verilere göre, enflasyon riskinden korunmaya dair talep daha da artıyor. Bitcoin, 2022 yılında yaşanan kripto kışının ortasında yüzde 70’ten fazla değer kaybetti. Bu durum ise, Bitcoin’in enflasyondan korunma statüsünü zedeleyerek daha fazla şüphe oluşmasına sebep oldu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“BTC ve altın korelasyonu Bitcoin’i güvenli bir liman yapıyor”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!