Kripto, İngiltere’de binlerce kişiyi lüks otomobil sahibi yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UHY Hacker Young tarafından yayınlanan yakın tarihli veriler; İngiltere’de lüks otomobil sahibi olan kişi sayısının, 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 9,2 oranında arttığını ortaya koydu. 2020’de 221 bin 124 seviyesinde olan lüks otomobil sahibi kişi sayısı, 2021’de 241 bin 391’e yükseldi. UHY Hacker Young ortağı David Kendrick, söz konusu yükselişi 2021’de pandeminin etkilerinden kurtularak 2022’ye kadar yukarı yönlü ivme kazanan küresel ekonomiye ve bir gecede milyonerler yaratan kripto para piyasasına bağladı.  

Lüks otomobil sahibi olan kişi sayısındaki artışın COVID-19 sonrası görülen ekonomik toparlanmanın son aşamalarının bir parçası olduğuna işaret eden Kendrick, yaşanan artışta kripto para endüstrisine de kredi vardı. Kendrick’e göre; kripto para piyasasındaki patlama, bir gecede milyonerler yarattı ve bu kişiler birdenbire artık pahalı lüks otomobilleri alabileceklerini fark etmeye başladı.  

Ekonomik gerileme ve kripto kışı, yeniden düşüşe neden olabilir

Öte yandan; lüks otomobil üreticisi Porsche, yollardaki araç sayısını 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 10’a yakın artırdı. Bu oranla şirket, en çok tercih edilen lüks otomobil markası oldu. Maserati’nin ise en hızlı büyüyen lüks otomobil markası olduğu kaydedildi.  

Analistler, 2022’de etkisini artıran ekonomik gerileme, hiperenflasyon ve kripto kışının, lüks otomobil sahibi kişi sayısında yeniden bir düşüşe neden olabileceğini tahmin etti. Faiz oranları artarken ve kripto para piyasası düşüş eğilimi gösterirken insanların lüks araçlara harcama yapmayı tercih etmeyeceklerini dile getiren Kendrick, lüks otomobil pazarının küresel ekonominin üzerindeki bulutlar dağılana kadar bir gerileme bekleyebileceğine işaret etti.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto, İngiltere’de binlerce kişiyi lüks otomobil sahibi yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!