Interpol, metaverse’de işlenen suçları önlemek için kolları sıvadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Cezai Polis Teşkilatı (Interpol), metaverse’de genişleyen “işlenebilecek muhtemel suçlar” listesine karşı önlem almak için kolları sıvadı.  

20 Ekim tarihinde yapılan bir açıklamaya göre Interpol, Yeni Delhi’deki 90. Interpol Genel Kurulu’nda halihazırda çalışır durumda olan “dünya çapında kolluk kuvvetleri için özel olarak tasarlanmış ilk metaverse’ü” tanıttı. 

Metaverse ofisi: Interpol

Interpol, metaverse’e adım atmalarının en büyük sebeplerinden birinin teknolojiyi suç işlemek için kötüye kullananlardan kaynaklandığını söyledi. Interpol’e göre, önümüzdeki birkaç yıl içinde insanların metaverse’ü benimseme oranları daha da artacak ve bu yüzden şimdiden sıkı önlemler alınması gerekiyor. 

Ayrıca, bahsi geçen açıklamada “Suçlular şimdiden metaverse’de siber saldırı düzenlemeye başladı. Dünya Ekonomik Forumu, karşılaşılabilecek muhtemel zorlukların mühendislik dolandırıcılıkları, şiddet içeren aşırılıklar ve yanlış bilgilendirmeler olabileceği konusunda uyardı” ifadeleri geçiyordu. 

“Metaverse’deki kullanıcı sayısı ve teknoloji daha da gelişmeye devam ettikçe, muhtemel suçların listesi yalnızca potansiyel olarak çocuklara karşı suçları, veri hırsızlığı, kara para aklamayı, mali dolandırıcılığı, sahtekarlığı, fidye yazılımlarını, kimlik avını ve cinsel saldırı ve tacizi içerecek şekilde genişleyecektir.” 

Metaverse’deki bazı kullanıcılar halihazırda parmaklıkların arkasına konulmuş durumda. Güney Koreli bir adam, geçtiğimiz ay metaverse’deki çocukları taciz etmekten ve onları çıplak fotoğraflar ve videolar göndermeye ikna etmekten dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Interpol, Delhi’deki etkinlikte metaverse’deki suçların yanı sıra kripto suçlarına karşı da önlem almak için adanmış bir bölüm geliştirme planlarını da açıkladı. Interpol genel sekreteri Jürgen Stock, birçok kolluk kuvvetinin şu anda endüstrinin karmaşıklığıyla başa çıkmak için yeterli donanıma sahip olmadığı için, bahsettikleri birimin önemine dikkat çekti. 

Hindistan Merkez Soruşturma Bürosu özel direktörü Praveen Sinha, küresel doğası gereği siber suçlarıtakip etmenin zor olduğunu ve başlatılan faaliyetleri kolaylaştırmanın en önemli noktasının ise koordine bir şekilde çalışmak olduğunu vurguladı. 

Sinha, “Tek çözüm, uluslararası iş birliği, koordinasyon, güven ve eş zamanlı bilgi paylaşımıdır” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan yeni Interpol metaverse, kayıtlı kullanıcıların platformu ziyaret etmelerine ve “Fransa, Lyon’daki Interpol Genel Sekreterliği genel merkezinin sanal kopyası” üzerinden bir tur atmalarına ve diğer şeylerin yanı sıra adli soruşturma kurslarına katılmalarına izin verecek. 

İlginizi çekebilir: Kırmızı bülten ile aranan Do Kwon saklanmadığını söyledi! 

Interpol, metaverse’ünün dünya çapındaki ekiplerin birbirleriyle iletişim kurması ve çalışması için daha elverişli bir yol sağlayacağını umduğunu belirtti. Ayrıca, yeni işe başlayanlar için eğitim ve öğretim de vurgulandı. 

BAE Acman polisi, bu haftanın başlarında, yetkililerin 16 Ekim tarihinde Twitter’da paylaştığı bir gönderiye göre, müşterilerine hizmetlerini metaverse aracılığıyla dağlayacağını duyurmuştu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Interpol, metaverse’de işlenen suçları önlemek için kolları sıvadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!