BNY Mellon kripto hizmetlerinde gaza bastı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BNY Mellon CEO’su Robin Vince, geçtiğimiz hafta bankaların kurumsal odaklı kripto hizmetler başlatmasındaki bardağı taşıran son damlanın “müşteri talebi” olduğunu söyledi. 

Amerika’nın en eski bankası olan BNY Mellon, 11 Ekim tarihinde kurumsal müşterilerine Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) saklama hizmetleri sunan ülkedeki ilk büyük banka oldu. 

Vince üçüncü çeyrek kazançlarının açıklanmasının ardından 17 Ekim’de yapılan bir konferans görüşmesinde bankanın bu yıl gerçekleştirdiği bir ankete dikkat çekti. Yapılan ankete göre, büyük kurumsal varlık yöneticilerinin, varlık sahiplerinin ve risk fonlarının yüzde 91’i, önümüzdeki birkaç yıl içinde token haline getirilmiş herhangi bir varlık türüne yatırım yapmakla ilgileniyor.

Vince, “Bunların yaklaşık yüzde 40’ı portföylerinde zaten kripto para bulunduruyor. Bu oluşumların yaklaşık yüzde 75’i aktif olarak dijital varlıklara yatırım yapıyor veya yatırım yapmayı araştırıyor” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Müşterilerimizden duyduğumuz şey, piyasada kurumsal düzeyde çözüm taleplerinde bulunmalarıydı.”

Yeni saklama hizmeti ise geçtiğimiz hafta başlatıldı. Bu yeni hizmet bazı kurumsal müşterilerin Bitcoin ve Ethereum’u, hisse senetlerini ve tahvilleri yönettikleri platformda tutmasına ve transfer etmesine olanak sağlıyor.

Buna ek olarak Vince, dijital varlık saklama çözümünün “yalnızca kripto saklama amacı” için oluşturulmadığını belirtti. Banka adına konuşan Vince, bu hizmetin “çok daha geniş bir yolculuğun başlangıcı olarak” görüldüğünü söyledi.

Vince görüşme sırasında “her çeşitte varlık ve paranın” token haline getirilmesini öngördüğünü belirtti. CEO, açıklamasında geleneksel finansal varlıkların yanı sıra “finansal sistemde yönetilmesi kolay olmayan” varlıkların da token haline getirilmesini savundu:

“Bu varlıklardan bazıları token olarak kullanılırsa çok daha iyi kullanılabilir.”

Vince’in bahsettiği örnekler arasında emtialar, gayrimenkuller, ormanlar ve çevresel, sosyal ve yönetim konularıyla alakalı olan sertifikalar da yer alıyor.

BNY Mellon CEO’su, endüstrinin token haline getirilmiş varlıkları tam olarak benimsenmesinin yıllar hatta on yıllar sürebileceğini söyledi. 

Vince, “Bunun üzerine kesin bir zaman çizelgesi koymayacağım […] Fakat uzun vadeli bir bakış açısıyla bunun önemli bir alan olduğuna kanaat getirdik” ifadelerini kullandı.

Vince, ayrıca bu alana “tonla” para harcamadıklarını belirtti. Bunun yerine şirketin ekosistemde “mantıklı” gelen yerlere yatırım yapacağının da altını çizdi.

2022 itibariyle yönetimi altında 43 trilyon dolar değerinde varlık olan banka, Şubat 2021’de müşterilerin Bitcoin ve diğer kripto paralarını transfer etmesine ve ihraç etmesine izin verme fikri üzerinde duruyordu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BNY Mellon kripto hizmetlerinde gaza bastı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!