FIFA, Roblox Metaverse’te Sanal Ekosistemini Başlattı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Futbol Federasyonu (FIFA), sanal ekosistemi FIFA World’ün artık Roblox Metaverse’te mevcut olduğunu açıkladı. Şirket katılımcılara oyunlar, sürükleyici deneyimler ve ödüller vererek daha fazla insanın futbolla ilgilenmesini istiyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

FIFA Roblox Metaverse’te FIFA World’ü Başlattı!

FIFA, yaptığı basın açıklamasında, FIFA World’ün Roblox’ta yayınlanmasının Katar’da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası’na hazırlık aşaması olarak görüldüğünü açıkladı. Taraftarlar için yeni futbol oyunları geliştirme taahhüdünün bir parçası olarak FIFA, tüm futbol taraftarlarının sosyal alanlarda takılmalarını hedeflemektedir. Ayrıca ödüller kazanmaları ve özel sanal öğeler toplamaları için heyecan verici yeni bir çevrimiçi sürükleyici deneyim yaratmak için Roblox ile birlikte çalışmıştır. Sanal alanda, çeşitli beceri oyunları olacak. Ayrıca koleksiyoncuların meydan okumaları için çeşitli yarışmalar düzenlenecek.

FIFA Baş İşletme Sorumlusu Romy Gai, girişim hakkında açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘girişim, futbolu büyütme ve yeni taraftarların sporla etkileşim kurması için yollar geliştirme taahhüdümüzün parçasıdır. Ayrıca FIFA’nın Roblox’taki sürükleyici deneyimi, futbol taraftarlarına arkadaşlarla etkileşim kurmak için yeni bir yol sağlayacak. Dünyanın en büyük spor yarışmasının etrafındaki zengin kültürü, çeşitli özellikler aracılığıyla insanlara sunuyoruz’ dedi.

FIFA’nın Başvuruları

FIFA geçmişte Metaverse için başvurularda bulunmuştur. Kuruluş, USPTO’ya 2026 Dünya Kupası’nı Metaverse ve sanal spor ürünlerinde kaydettirmek için temmuz sonunda yeni bir patent başvurusu yaptı. Bu kapsamda FIFA, Metaverse’te daha fazla Dünya Kupası girişiminde bulunacaktır. FIFA World, aynı zamanda FIFA+’nın devasa arşivinden videolar yayınlamaktadır. Oyunda gerçekleşen heyecan verici şeylerin yanı sıra Metaverse, Pedri ve Lena Oberdorf gibi yıldızların benzersiz bir şekilde ortaya çıkmasını sağlar.

Gerçekleşen lansmanda FIFA World, büyümeyi ve Kadınlar Dünya Kupası 2023’ü de alana getirmeyi istediğini açıklamıştır. FIFA, geçen yılın eylül ayında FIFA + Collect platformunu piyasaya sürmüştür. Platform, Algorand Blockchain’e dayanmaktadır. Ayrıca eylül ayının sonunda kullanıma sunulmuştur. Dünya Kupası ve Kadınlar Dünya Kupası’ndan sanat eserlerinin yanı sıra futbol tarihinden anlarda platformda bulunacaktır.

Roblox Küresel Ortaklıklar Başkan Yardımcısı Christina Wootton, açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘dünyanın her yerinden arkadaşlarla birlikte etkinlikleri keşfetmenin ve bunlardan keyif almanın, genellikle fiziksel dünyada tekrarlanamayacak benzersiz bir deneyim olduğuna inanmaktayız. FIFA World ile taraftarlar, birbirleriyle kutlamalar gerçekleştirecek. Ayrıca duygularını ifade etmek için bir araya gelebilecektir. Favori takımlarını destekleyebilir ve yıl boyunca FIFA’nın en iyi spor etkinliklerine erişebileceklerdir’ dedi.

FIFA’nın son girişimleri spor endüstrisinin Web3 alanına geçişini desteklemektedir. Ayrıca son dönemde spor takımları tek tek sektöre adım adıyor. Bazıları kurulu Metaverse’lerde alanlar yaratırken bazıları da kendi NFT koleksiyonlarını piyasaya sürüyor. Ayrıca bu durum, Metaverse ve NFT alanına güç kazandırmaya devam etmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FIFA, Roblox Metaverse’te Sanal Ekosistemini Başlattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!