Mango Markets hacker’ı tüm eylemlerinin yasal olduğunu savundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana tabanlı merkeziyetsiz borsa (DEX) olan Mango Markets’tan 117 milyon dolar çalan hacker, tüm eylemlerinin yasal olduğunu savundu, ancak avukatı hala birtakım sonuçlarla karşılaşabileceklerini söylüyor. 

Kendisini bir dijital sanat satıcısı olarak tanımlayan Avraham Eisenberg, 15 Ekim’de Twitter’da paylaştığı bir gönderi dizisinde kendisini siber saldırgan olarak ifşa etti. Eisenberg, kendisinin ve ekibinin “yüksek kazançlı bir yatırım stratejisi yakaladıklarını ve bunun “protokolü kasıtlı olarak kullanarak yasal açık piyasa eylemleri” gerçekleştirdiklerini iddia etti. 

I believe all of our actions were legal open market actions, using the protocol as designed, even if the development team did not fully anticipate all the consequences of setting parameters the way they are.

— Avraham Eisenberg (@avi_eisen) October 15, 2022

Eisenberg ve ekibi tarafından 11 Ekim’de gerçekleştirilen siber saldırı, platformun yerel token’ı MNGO’nun paylaşılan teminatlarının değerini daha yüksek fiyatlar ile manipüle etti. Daha sonrasında ise Mango’nun hazinesini boşaltan şişirilmiş teminatlara karşı önemli krediler aldı. 

Avustralya merkezli hukuk şirketi PiperAlderman’ın ortağı Michael Bacina Cointelegraph’a “Bu, düzenlenmiş finansal piyasada meydana gelseydi, muhtemelen piyasa manipülasyonu olarak değerlendirilirdi” diye açıkladı. 

Bacina, “Manipülasyon, yanlış yorumlamanın kuzenidir ve birçok yetki alanında yanıltıcı ve aldatıcı davranış yasadışı ve yasal hak taleplerine zemin hazırlar” diye ekledi. 

Eisenberg, “fonların tüm kullanıcılara geri ödeneceği” taahhüdünde bulundu ve kendisi ile Mango Merkeziyetsiz Otonom Organizasyonu (DAO) arasındaki müzakereler, 47 milyon doların Eisenberg’de “hata ödülü” olarak kalmasına izin verilirken, geri kalan meblağ da Mango hazinesine geri gönderildi. 

Teklifin bir parçası olarak taahhüt, Eisenburg’ün geri kalan miktarı gönderdiğinde MNGO token sahiplerinin “herhangi bir yasal işlem başlatmayacağına ve fonları dondurmayacaklarını” şart koşuyor. 

Fakat Bacina, teklif metninin “zayıf” olduğu göz önüne alındığında, Eisenburg’un, teklife oy verenler dahil olmak üzere, tüm sorumluluktan kurtulmasının “olası” olmadığını söyledi ve ekledi: 

“Teklifin anlatımı zayıf ve birtakım koşullara göre, serbest bırakılma teklifi sorgulanabilir.” 

Bacina, herhangi bir yasal iddianın, teklif yüzünden bir üyenin aldığı miktardan düşeceğini belirtirken, Eisenburg’e dava açmak için “sınırlı bir ticari teşvikin” olabileceğini söyledi. 

Bacina, “Taleplerin tekliften sağ çıktığını varsayarsak, talep, teklif yüzünden bir üye tarafından geri alınan herhangi bir miktar kadar düşülmesi gerekecek. Bu da üyelerin Eisenburg’e dava açmak için sınırlı bir ticari teşvike sahip oldukları anlamına geliyor” ifadelerini kullandı. 

İlginizi çekebilir: Wintermute, 92 milyon dolarlık TrueFi kredisini zamanında geri ödedi 

Platforma geri gönderilen 67 milyon doların bir kısmı DAO tarafından onaylanan masrafları karşılama kapsamında kullanıcılara geri ödenecek. 

Cointelegraph, yorum için Eisenberg ile temasa geçti ancak hemen bir yanıt alamadı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mango Markets hacker’ı tüm eylemlerinin yasal olduğunu savundu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!