Cameron Winklevoss, Gemini’nin Avrupa yönetim kurulundan ayrıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Gemini’nin kurucu ortağı Cameron Winklevoss, 12 Ekim’de paylaşılan bir dosyaya göre Avrupa şirket yönetim kurulundan istifa etti.

Cameron, yerel basına gönderilen bir açıklamada da belirtildiği gibi ikiz kardeşi Tyler Winklevoss ile birlikte Gemini’nin küresel operasyonlarını yönetmeye devam ediyor.

“Bu değişikliğin Companies House’a sunulduğunu doğrulayabiliriz ve bunun da Gemini’nin İngiltere ve Avrupa’daki büyümesini yansıtmak için yönetim kuruluna yerel liderlik getirdiğini söyleyebiliriz. Cameron ve Tyler Winklevoss, Gemini’de Başkan ve CEO olarak görevlerine devam ediyor.”

Başvurulara göre, Gemini’nin İrlanda ve Avrupa’daki başkanı Gillian Lynch, Blair Halliday’in yönetim kurulundaki koltuğunu devralıyor. Blair, LinkedIn profiline göre bu ay rakip borsa Kraken’e geçmeden önce iki yıl Gemini’de İngiltere genel müdürüydü.

Gemini, aylar önce İrlanda Merkez Bankası (CBI)’den şirketin elektronik para çıkarmasına izin ve bir elektronik para kurumu (EMI) yetkisini aldıktan sonra temmuz ayında ise bir sanal varlık hizmet sağlayıcısı (VASP) olarak tescil edildiğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), haziran ayında Gemini’ye, şirketin 2017 yılında yüz yüze görüşmelerde ve belgelerde Ticaret Borsası Kanunu ve diğer düzenlemeleri ihlal ederek yanlış veya yanıltıcı beyanlarda bulunduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Her biri 4 milyar dolarlık bir servete sahip olan şirketin kurucu ortaklarının Forbes listesinde kripto milyarderleri olarak yer almasından sadece iki ay sonra borsa, kripto kışında maliyetlerini azaltma planının bir parçası olarak çalışanlarının yüzde 10’undan fazlasını işten çıkardı.

Cointelegraph, Gemini’ye ulaştı ancak yazının yayımlandığı esnada bir yanıt alamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cameron Winklevoss, Gemini’nin Avrupa yönetim kurulundan ayrıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!