Almanya, en iyi kripto ekonomileri listesinde ABD’yi solladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni bir bildiriye göre, Almanya 2022 yılının üçüncü çeyreğinde dünyanın en elverişli kripto ekonomisi haline geldi. Son çeyrekte en üst sırada yer alan Amerika Birleşik Devletleri ise, en iyi kripto ekonomisi kategorisinde 7’inci sıraya geriledi. 

Coincub tarafından derlenen kripto ekonomisi sıralamaları, kriptoya elverişli görünümü, kripto için net düzenleyici çerçeveler, daha şeffaf düzenleyici iletişimler ve daha fazlası gibi çeşitli faktörleri inceledi. 

Almanya, vergi cenneti olmamasına rağmen uzun vadeli kripto sahiplerini ödüllendiren en güçlü “geleneksel vergi” kripto ekonomilerinden biri olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte Alman yasaları, neredeyse bir yıldan fazla bir süredir kripto varlıklar üzerinde vergilendirme uygulamıyor. 
 

İsviçre, pozitif kripto düzenleyici tutumlarıyla birlikte ikinci sırada yer alıyor. Bununla birlikte İsviçre, en iyi kripto organizasyonlarından bazılarına da ev sahipliği yapıyor. Coincub’ın derlediği listede sonraki üç sırada ise, Avustralya, BAE ve Singapur yer alıyor. 

Öte yandan Avustralya, kriptolara karşı büyük bir iştah gösterdi ve hükümet geçtiğimiz bir yılda varlıkları dengeli bir şekilde destekledi. Avustralya, makul vergi politikalarıyla birlikte kripto mevzuatlarını zorladı. Birleşik Arap Emirlikleri, büyük ölçüde Web3 teknolojisine yatırımda bulundu ve kriptolardan elde edilen gelirlere vergilendirme uygulamadı. Son olarak Singapur ise, kripto alım satımı ve yatırımıyla uğraşan nüfusun önemli bir kısmı ile Asya’da bir kripto santrali olarak kendini kanıtladı. 

Bununla birlikte ABD, olumsuz vergi politikaları ve düzenleyici netlik eksiliği yüzünden 7’inci sıraya geriledi. Bildiri, ABD’nin kriptonun stratejik iş yeri emekli maaşlarının bir parçasını oluşturmasına izin veren tek ülke olduğunu kaydetti. Birtakım önemli kripto düzenlemeleri konusunda yasama meclisi çalışmalarını devam ettirirken, ABD, önümüzdeki çeyreğe kadar sıralamada daha üst sırlara çıkabileceği düşünülüyor. 

“Bitcoin” ile ilgili en çok aramaların sayısıyla belirlenen en çok kripto meraklısı ülkeler arasında El Salvador başta olmak üzere, Nijerya ve Orta Afrika Cumhuriyeti yer aldı. 

Nüfusunu neredeyse yüzde 20’sinin (20 milyon insan) kriptoya yatırım yaptığı Vietnam ise, en fazla kripto saklayan ülke olduğu tespit edildi. ABD ise, 46 milyondan fazla kripto tutan ya da kriptoya yatırım yapan nüfusun neredeyse yüzde 13’üne sahip.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Almanya, en iyi kripto ekonomileri listesinde ABD’yi solladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!