Mango Markets, hacker ile 47 milyon dolarlık anlaşma yapacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11 Ekim tarihinde Solana tabanlı merkeziyetsiz borsa (DEX) olan Mango Markets’ın uğradığı 117 milyon dolar dolarlık siber saldırının ardından, Mango Markets topluluğu, bilgisayar korsanı ile anlaşma yapmaya hazırlanıyor. Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü yönetim forumunda göre, topluluk, hacker’a çaldığı 117 milyon dolardan 47 milyonunu hata ödülü olarak tutmasına izin verecek. 

Önerilen şartlar, 47 milyon dolar hacker’da kalırken, 67 milyon doların Mango Markets’a iade edileceğini ortaya koydu. Bununla birlikte seçmenlerin yüzde 98’si, Mango Markets’ın davayla ilgili suçlamada bulunmaması şartıyla anlaşma lehine oy kullandı.  

Yeterli çoğunluğa ulaşıldığı takdirde, oylamanın 15 Ekim Cumartesi günü gerçekleşmesi bekleniyor. Önergede ise şunlar belirtildi: 

“Siz ve Mango Markets DAO tarafından gönderilen fonlar, protokolde tahsil edilemeyen borcu kapatmak için kullanılacak. Tüm Mango yatırımcılarına geri ödenecek. Mango token sahipleri, bu teklife oy vererek tahsil edilemeyen borçları hazine ile ödemeyi, tahsil edilemeyen borçlara sahip hesaplara dair tüm potansiyel haklardan feragat etmeyi ve token’ların yukarıda tarif edildiği gibi geri gönderildiği halde cezai soruşturma başlatmayacaklarını veya varlıkları dondurmayacaklarını kabul ederler.”

Topluluğun üyeleri, Twitter’da gelişmeye tepki gösterdi:

Mango hacker securing himself a ~$47m bug bounty.

Biggest crypto bounty by far?

The current bounty going rate of 10% of exploited funds is going to need to be repriced lmao. pic.twitter.com/FcHkEbwY7u

— Hsaka (@HsakaTrades) October 14, 2022

Bir seçmen tarafından da belirtildiği gibi, teklif, yönetim forumunda da sorgulandı: 

“Kullanıcılara en kısa sürede fonlarının geri ödenmesinin öncelik olarak görülmesi konusunda yüzde 100 hemfikirim, ancak 50 milyon dolarlık “hata ödülü” saçmadır. Hacker en fazla 15 milyon dolar artı 10 milyon dolar geri almalıdır. 600 milyon dolar çalan wormhole hacker’ına 10 milyon dolar beyaz şapka ödülü teklif edilmişti. Özellikle hacker’ın inançlı olduğu düşünülürse, Mango bundan daha iyi pazarlık edebilir. ”

Bilgisayar korsanı, Mango Markets’ın yerel token’ı MNGO’nun teminat yapısı manipüle etti ve Mango hazinesinden “yüklü meblağda krediler“ alarak saldırı gerçekleştirdi. Hacker, fonları çaldıktan sonra Mango Markets DAO’nun forumunda 70 milyon dolar talep eden bir teklif doldurduğu sırada bir anlaşma talep etti. 

Dahası, hacker çaldığı milyonlarca token’ı kullanarak bu teklife oy verdi. 14 Ekim’de teklifin geçmesi için yeterli sayıya ulaşıldı. Hacker, uzlaşma karşılığında, tahsil edilemeyen borçları hazine ile ödemeyi, tahsil edilemeyen borçlara sahip hesaplara dair tüm potansiyel haklardan feragat etmeyi ve token’ların geri gönderildiği halde cezai soruşturma başlatmayacaklarını veya varlıkları dondurmayacaklarını kabul etmeleri talebinde bulundu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mango Markets, hacker ile 47 milyon dolarlık anlaşma yapacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!