MinePlex, GEM Digital'dan 100 milyon dolar yatırım taahhüdü aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Singapur merkezli kripto bankası MinePlex, gerçekleştirdiği son yatırım turunda GEM Digital Limited (GEM) şirketinden 100 milyon dolar yatırım taahhüdü aldı.

Singapur merkezli kripto bankası MinePlex, katıldığı son yatırım turunda GEM Digital Limited (GEM) şirketinden 100 milyon dolar yatırım taahhüdü aldı. GEM Digital Limited, dijital varlıklar ile geleneksel bankalar arasındaki boşluğu kapatmayı amaçlıyordu. 

Aktarılan detaylara göre; MinePlex, yatırım fonunu işlemlerinde Tether (USDT), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tron (TRX) kabul eden Mastercard ve Visa da dahil olmak üzere yeni banka teknolojilerini desteklemek için kullanacak. 

MinePlex, dijital varlıkları ve geleneksel bankacılık hizmetlerini bir araya getirerek finans endüstrisi adına büyük bir adım atmış oldu. 

Platform, hem itibari para birimlerini hem de kripto varlıkları aynı uygulama içerisinde sunmayı planlıyor. Böylelikle, kullanıcıların kripto varlık satın almalarına izin vermesinin yanı sıra, fatura ödemeleri gibi işlemler gerçekleştirmelerine de olanak tanımış oluyor.

CrossFi’yı tanıtan MinePlex kurucu ortağı ve CEO’su Aleksandr Mamasidikov, Cointelegraph ile gerçekleştirdiği röportajda şu açıklamalarda bulundu: 

“LPoS (Liquid Proof of Stake) konsensüs algoritması üzerinde çalışan yeni bir teknoloji olan CrossFi’yi yarattık. Bu teknoloji; aynı zamanda MinePlex’in basitlik, çalışma hızı ve düşük ücretler gibi avantajlar sağlayan yenilikçi blokzinciri üzerinde de çalışıyor.”   

MinePlex’e göre; yerel token’ı PLEX, aynı zamanda fon toplama çabalarının bir parçası olarak yeni borsalarda listelenecek. 

Şirket; Barcelona, Dubai, Uruguay ve Singapur’da halihazırda resmi hizmet veren ofislerinin yanı sıra, Güney Afrika, Avustralya, Hindistan ve Brezilya’da da yeni ofisler açmayı planlıyor. MinePlex, ayrıca Rusya, Avrupa ve Asya’da bulunan 50 farklı bankada beş milyondan fazla kart işlediğini iddia ediyor. 

Kripto alanındaki diğer girişimler için de bir sermaye kaynağı olan GEM’in ise 3,4 milyar dolarlık alternatif bir yatırım grubu olduğu biliniyor. 

ParallelChain Lab de geçtiğimiz eylül ayında ana ağ ve yerel token listesi XPLL’i başlatmasının ardından GEM Digital Limited’den 50 milyon dolar yatırım almıştı. Spor alanında hizmet veren ‘metaverse’ girişimi LootMogul ise Gem Global Yield’dan 200 milyon dolar yatırım fonu toplamıştı.

Son olarak, bu yılın haziran ayında kripto borsası Unizen de işini ve ekosistemini genişletmek için özel sermaye fonu Global Emerging Markets’tan (GEM) 200 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
MinePlex, GEM Digital'dan 100 milyon dolar yatırım taahhüdü aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!