James Murphy, MetaLawMan Projesini Başlattı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finansal hizmetler avukatı olan James Murphy, NFT mülkiyet hakları ve daha fazlası dahil olmak üzere Metaverse’te ortaya çıkan yasal konularda nesnel içeriğe dayalı bir platform olan MetaLawMan’ı başlattı. MetaLawMan platformu, Metaverse platformlarının yasal olarak sorumlulukları yerine getirip getirmediğini araştırmaktadır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

MetaLawMan Piyasaya Sürüldü!

Ağustos 2022 itibariyle Murphy ve ekibi tarafından araştırılan 140 Metaverse’ten 82’sinin, hizmet şartları platformda yazılıdır. Ayrıca üyeler giriş yaptıktan sonra şartları okuyup kabul edebilmektedir. Ancak Murphy, bu karmaşık metinlerin içinde yer almanın, varlıkların satışı ve mülkiyeti, tazminat hükümleri ve tahkim anlaşmaları, Metaverse operatörlerinden geri alınabilecek zararlara ilişkin sınırlarla ilgili bilgilerin, çılgın ve şaşırtıcı olduğunu savunmaktadır.

Murphy, konu hakkında detaylı bir rapor hazırlamıştır. Raporda, ‘bir Metaverse içindeki sanal varlıklara önemli miktarda sermaye yatırmadan önce göz önünde bulundurulması gereken en kritik şey, bu varlıkları satın aldığınızda yasal mülkiyet hakları elde edip etmeyeceğinizdir. Tıpkı fiziksel dünyada arazi satın aldığınızda yapacağınız gibi. Bu kritik sorunun cevabı, Metaverse projesinin hizmet şartlarında yatmaktadır. Hepsi aynı değildir. İncelediğimiz 82 Metaverse’ten yalnızca 42’si, buna imkan sağlamaktadır. Ayrıca kullanıcının Metaverse’te inşa etmek için varlıkların mülkiyet haklarını fiilen edindiğini açıkça ortaya koyulmalıdır’ yazdı.

Rapor, birkaç Metaverse projesinin varlık sahipliğiyle ilgili hiçbir şeyden bahsetmediğini ortaya çıkarmıştır. Ayrıca bazılarının ise Metaverse kurallarını ihlal ederseniz sanal varlıklarınıza erişiminizi alma hakkını saklı tuttuğunu belirtmiştir. Rapor, Decentraland’tan kullanıcılara varlıklarının tam sahipliğini veren Metaverse kaynaklarından biri olarak bahsetmektedir. Bununla birlikte platform, üyelerin hesabını sebepsiz, kullanıcıya hiçbir bildirimde bulunmadan kapatma hakkını da saklı tutmaktadır. Ek olarak, Metaverse’teki yasal ve ticari konular için yorum kaynağı olarak tanımladığı bir platform başlatmıştır. Platformun adı MetaLawMan olarak bildirilmiştir.

Metaverse Hizmet Şartları

Dapper Labs’ın 2017 yılında, CryptoKitties’i piyasaya sürülmesinden bu yana Metaverse hareketi gelişmeye devam etmektedir. Ayrıca küresel ekonominin tüm sektörlerinden bireyleri ve markaları kendine çekerek güçlenmeye devam etmiştir. Tıpkı gerçek dünyadaki tüzel kişiler ve işletmeler gibi, Blockchain tabanlı Metaverse platformlarının da hizmet şartları ve koşulları bulunmaktadır. Bununla birlikte, dijital koleksiyoncular ve Metaverse’ün üyeleri, genellikle bu Metaverse ekosistemlerinin karmaşık ve uzun şartlarını okumadan kabul etmektedir.

Kıdemli finansal hizmetler ve menkul kıymetler avukatı James Murphy, durumun oldukça riskli olduğunu ortaya çıkarmıştır. Ayrıca 140’tan fazla yerleşik İngilizce Metaverse projesi hakkında araştırma gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda, ‘Metaverse’e giren işletmeler, yatırımcılar ve oyuncular, hesaplarının önceden haber verilmeksizin ve sebepsiz olarak feshedilme riskine maruz kalmadan zamanlarını ve paralarını bir Metaverse’e aktarabilmelidir’ açıklamasında bulunmuştur.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
James Murphy, MetaLawMan Projesini Başlattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!