DeGods Ekosistemi Telif Ücretlerini Sıfıra Düşürecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugüne kadarki en başarılı Solana projesi olan DeGods, tüm NFT’lerini yüzde 0 telif ücretine güncelleyeceğini açıkladı. Kurucu Frank DeGods, açıklamayı Twitter üzerinden yayınladı. Ayrıca NFT koleksiyoncuları arasında tartışmalara sebep oldu. Bu tartışmalı karar, NFT telif ücretlerinin gerçekte ne olduğu ve NFT alanındaki önemi hakkında soruları da gündeme getirdi. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

DeGods Telif Ücretlerini Sıfırladı!

9 Ekim’de Solana merkezli önde gelen proje DeGods şaşırtıcı bir duyuru paylaştı. Duyuruya göre, bugünden itibaren takımın tüm NFT’leri yüzde 0 telif ücreti alacaktır. Karşılaştırıldığında, DeGods koleksiyonu eskiden yüzde 9,99 telif ücretine sahipti. Ayrıca Frank DeGods, y00ts ve t00bs’nin de telif ücretlerinin yakında güncelleneceğini açıkladı.

Bu duyuruya rağmen yaratıcı Frank DeGods, bu telif hakkı değişikliği için çok fazla açıklama gerçekleştirmemiştir. ‘Şu anda işimiz için bunun en iyi karar olduğuna inanıyoruz’ diye bir tweet yazdı. Ardından ‘yeni bir yaklaşım benimsemenin zamanı geldi’ dedi. Bu iki kısa açıklama, topluluk tarafından yeterli bulunmayarak eleştirildi.

DeGods’un yüzde 0 telif ücretini tercih etme kararı tartışmalıdır. Birçok NFT topluluğu üyesi, projenin mali geleceği konusunda endişelerini dile getirmektedir. Ayrıca bazı yatırımcılar, değişikliğin zamanla projenin değerini düşürebileceğine inanmaktadır.

Koleksiyoncu xX1TopShotxx bir tweet’te, ‘Apple’ın iPhone’ların maliyetini bir nedenden dolayı düşürdüğünü görmüyorsunuz. Bu bir dijital varlık piyasası ve dijital varlığımın mümkün olduğunca fazla değere sahip olmasını istiyorum. İçerik oluşturucuların milyarlarca dolar olmasını istiyorum. Çünkü bu değer zamanla sahiplerine akacak’ yazdı.

Bazı kullanıcılar da bunun tam aksine, DeGods’un yeterince para kazandığını ve kararlarının ahlaki olarak doğru olduğunu dile getirmiştir. NFT koleksiyonu, yalnızca ikincil satışlarda 6 milyon doları aşan en başarılı Solana projesidir. Sonuç olarak, telif hakkı olsun ya da olmasın DeGods projesine hala çok fazla ilgi bulunmaktadır.

Telif Ücretleri Önemli mi?

Aslında NFT telif hakları, NFT yaratıcılarının birileri dijital varlıklarını bir pazarda her sattığında aldığı ödemedir. Telif hakları her alanda mevcuttur. Ancak NFT’lerde, her NFT satışının yüzdesi olarak belirlenmiştir. Bu durumda, her yaratıcı proje için alacakları telif hakkına karar vermektedir.

Çoğu zaman telif ücretleri, bir kural olmasa da yüzde 5 ila 10 arasında değişmektedir. Örneğin DeGods’un NFT’leri, en son güncellemelerinden önce yüzde 9,99 telif hakkına sahipti. Sonuç olarak, bu kararın DeGods NFT koleksiyonu üzerindeki etkisini yalnızca zaman gösterecektir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DeGods Ekosistemi Telif Ücretlerini Sıfıra Düşürecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!