OSC lideri: Kripto düzenlemelerinde tarafsızlığı sürdüreceğiz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu CEO’su Grant Vingoe, düzenleyici kuruluşun kriptoyla ilgili tarafsız bir tutum izlediğini yinelerken, Kanadalıların yakın gelecekte hodler olmayı planladıklarını söyledi. 

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC) CEO’su Grant Vingoe, düzenleyici kuruluşun kriptoyla ilgili tarafsız bir tutum izlediğini yinelerken, Kanadalıların yakın gelecekte hodler olmayı planladıklarını söyledi. 

Vingoe, 6 Ekim tarihli Kanada Ekonomi Kulübü açılış konuşmasında, hisse senedi ve bonoların düzenleme prensiplerin kripto sözleşmelerine de uygulanabileceğini, kripto tabanlı varlıkların büyük çoğunluğunun OSC’nin yetki alanına girdiğini söyledi. OSC başkanına göre, kuruluş Bitcoin (BTC) ve Ethereum’u (ETH) büyük oranda emtia olarak dikkate alırken, “alım satım platformlarının yatırımcılarla yaptığı anlaşmaların” ise menkul kıymet olduğunu söyledi. 

Vingoe, “Menkul kıymet düzenleyicileri olarak, kripto varlıkların hiçbir özelliği ya da altında yatan hiçbir teknoloji, düzenleme yaklaşımımızı pozitif veya negatif değiştirmez. Yatırımlar arasında kazanan ya da kaybedeni seçmek için burada değiliz. Pazarımıza giren her ürüne karşı dikkatli ve teknolojiden bağımsız bir yaklaşım sergiliyoruz ve bunları değerlendirmeye alırken de aynı mantığı izliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Vingoe, ayrıca dijital varlık borsası QuadrigaCX’in çöküşüne göndermede bulunarak, büyümekte olan kripto pazarı ve finans sisteminin birbiriyle bağlantılı hale gelmesinin potansiyel olarak endişe yarattığını belirtti:

“Bu ay sonunda yayımlanacak olan araştırmamızın sonuçlarına göre, Kanadalıların yüzde 30’dan fazlası önümüzdeki yıl kripto varlık satın almayı planlıyor. Yasalara uymayan şirketlerin Kanada’da hizmet vermesini önlemek bir sorun. Tüm sermaye piyasalarımız için sınırlı bir bütçe ve sınırlı personel ile yapmamız gereken o kadar çok şey var ki. Fakat ilerleme kaydediyoruz.” 

“We are not here to pick winners and losers…We take a careful and technology neutral approach to all new products that come into our market” – OSC CEO @GrantVingoe on the approach to bringing the crypto industry into the OSC’s regulatory regime pic.twitter.com/eSlAH0QomR

— OSC News (@OSC_News) October 6, 2022

Kanada merkezli düzenleyici, Bybit ve KuCoin’e borsalara menkul kıymet yasalararını ihlal ettikleri ve kayıt dışı kripto varlık alım satım platformu işlettikleri gerekçesiyle yaptırım uygulamıştı. OSC’de. 15 Ağustos itibarıyla Fidelity Digital Assets, Newton Crypto ve Bitbuy da dahil olmak dokuz şirket kayıtlı olarak listeleniyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
OSC lideri: Kripto düzenlemelerinde tarafsızlığı sürdüreceğiz
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!