NFT Sektörü Afriya’da İyi Bir Etki Yaratabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT’lerin ve Blockchain teknolojisinin benimsenmesi, giderek artmaktadır. Bu benimsenmenin, dünyanın en fakir kıtası olan Afrika üzerinde büyük bir etkiye sahip olması beklenmektedir. NFT sektörü 2014’ten beri vardır. Ayrıca dijital varlıkların satın alınma ve satma aracı olarak artan kabulleri nedeniyle daha etkili hale gelmiştir. Bir rapora göre, koleksiyonerler ve bayiler NFT’lere yaptıkları harcamaları 2021’de 22 milyar dolara çıkarmıştır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

NFT ve Afrika

Nijeryalı plak şirketi sahibi ve yapımcı Don Jazzy, 2021’de Nijerya müzik endüstrisine NFT’leri tanıtmıştır. Ayrıca bunu yaparken 300.000 doların üzerinde gelir sağlamıştır. Üç sanat eseri üreten bir dijital sanatçı olan Jacon Osinachi ile çalışarak sektöre griş yaptı. Ayrıca Don Jazzy fon müziklerinin yaratıcısı olmuştur. Ekim 2021’de Prens Jacon Osinachi Igwe, eseri Avrupa’daki Christie’nin müzayede evinde müzayedede satılan ilk Afrikalı NFT sanatçısı olmuştur. Bu genç Nijeryalı, eserlerini dijital olarak yaratan ve satan Afrika’nın önde gelen kripto sanatçısı olarak tanınmaktadır.

Afrikalılar artık NFT’lere daha fazla ilgi göstermektedir. Bir ankete göre, Güney Afrika NFT’leri en büyük 12. benimseyen ülkedir. Ayrıca yine ankete göre, Nijerya 6. sırada yer almaktadır. Afrikalılar arasındaki yoğun ilgi, bu ülkelerde NFT kullanımının iki katından fazla olacağının tahminini desteklemektedir. Afrika mirasının birçok dijital sanatçısı 2021’de kendi NFT’lerini yaratmıştır. Ayrıca çalışmalarını OpenSea, Foundation, Super Rare, Mintable, Wax ve diğerleri dahil olmak üzere çeşitli platformlarda yayınlamıştır.

Afrika’nın endüstrilerinde yetenekli insanlar bulmak mümkündür. Ancak çoğu becerilerini, uluslararası alanda pazarlamak için kaynaklara sahip değildir. NFT’ler, özellikle Afrika’nın işsizlik oranı kötüleştikçe içerik oluşturucuların kazançlarını artırmalarını kolaylaştırmaktadır. NFT’ler, sanatçıların çalışmalarını daha geniş bir izleyici kitlesinin önünde sergilemesine olanak tanır. Sanatçılar, müşterilerin gelip bir sanat galerisinde sanat eserlerini satın almalarını beklemek zorunda değiller. NFT pazar yerleri, sanatlarıyla ilgilenen potansiyel müşterilere satış yapmayı kolaylaştırmaktadır.

Dijitalleşme Afrikalılar için önemli çünkü COVID-19 sonrası dönemde galerilere, konferanslara ve sergilere katılan insan sayısını kontrol etmek için düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Nijeryalı sanatçı Jacon Osinachi, Mart 2021’de on gün içerisinde 75.000 dolara NFT sattığını belirtmiştir. Bunun gibi hikayeler, NFT’lerin Afrikalı sanatçıların finansal güvenliğini nasıl önemli ölçüde artırabileceğini göstermektedir. Ayrıca NFT’ler, kıtanın ekonomisini de güçlendirecektir. Sektör birçok insana tam zamanlı bir kariyer veya bir yan iş olarak sanatsal tutkularını sürdürmeleri için ilham vermektedir. Afrikalılar NFT sektöründe başarılar elde etmektedir. Ancak sanatçılar ve satıcılar hala çeşitli zorluklarla karşılaşmaktadır.

Sektörün Zorlukları

NFT’lerin Afrikalı bir sanatçının geçimini destekleyebileceği kanıtlanmıştır. Ancak, NFT pazarında bazı şeyler Afrikalı sanatçıların aleyhine çalışmaktadır. Önemli bir faktör olarak, NFT’lerin basılmasının yüksek maliyeti ön plana çıkmaktadır. Tüm sanatçılar, özellikle yeni ortaya çıkanlar, eserlerini basmak için gereken 100 ila 200 dolar harcamayı göze alamamaktadır. Bununla birlikte, bazı platformlar fiyatı düşürmeye yardımcı olur.

NFT’lerle uğraşırken, hükümeti hesaba katmak gerekir. Kripto hayranları için banka hesaplarına kripto almak birçok ülkede zorlaşmıştır. Afrika’da yerleşik bir pazar bulunmuyor. Ancak Afridex ve Afen bu sorunu çözmek için Blockchain teknolojisinden yararlanmaya çalışmaktadır. Böylece Afrikalı sanatçıların eserlerini düşük fiyata satmalarının önüne geçilecektir. Önemli bir takipçi kitlesine sahip yaşıtlarının aksine, sosyal medya varlığı çok az olan veya hiç olmayan sanatçılar, çalışmalarını satmayı veya ona yüksek bir değer atamayı başaramamaktadır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NFT Sektörü Afriya’da İyi Bir Etki Yaratabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!