Mastercard, Kripto Merkezli Kartlar için Gözetim Aracını Tanıttı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finansal hizmetler şirketi Mastercard, Crypto Secure adlı yeni bir kripto izleme girişimini piyasaya sürdüğünü açıkladı. Crypto Secure yazılımı, bankalara ve kripto merkezli banka kartı veren kuruluşların sahte kripto işlemlerini tanımlamasına yardımcı olacaktır. Ayrıca bunu yapmak için yapay zeka (AI) algoritmalarından yararlanacaktır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Mastercard, Crypto Secure Adlı Kripto İzleme Girişimini Açıkladı!

Mastercard, hileli kripto işlemlerini belirlemek için Blockchain gözetim taktiklerini ve yapay zekayı kullanan yeni bir yazılımını tanıttı. Finans şirketi haberi özel olarak paylaştı. Ayrıca firmaya göre, yeni yazılım Ciphertrace tarafından geliştirilmiştir. Blockchain istihbarat şirketi Ciphertrace, geçen yıl Mastercard tarafından satın alınmıştır. Ciphertrace CEO’su Dave Jevans, ‘iki şirketimiz ekosistem genelinde güvenlik sağlamak için bu vizyonu paylaşıyor’ dedi.

Yeni Crypto Secure yazılımı, finansal kurumlara ve kripto merkezli banka kartı düzenleyicilerine Blockchain etkinliğini ve şüpheli işlemleri tanımlayan bir gösterge panosu sağlayacaktır. Ayrıca Blockchain izleme yazılımı, farklı seviyelerde şüpheli aktivite ile renk kodlu sinyallerden yararlanmaktadır. Mastercard’a göre, yazılım finansal hizmetler sağlayıcısını uyarmaktan başka bir şey yapmamaktadır. Yazılım sadece uyarı paylaşacaktır. Bu durumda işlemlere bankalar ve kart veren kuruluşlar müdahale edebilecektir.

Siber ve İstihbarat Başkanı Ajay Bhalla, konuyla alakalı açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘fikir şu ki, dijital ticaret işlemleri için sağladığımız güven türünü tüketiciler ve bankalar içinde sağlamak istiyoruz. Dijital varlık işlemlerine de aynı tür güveni sağlayabilmek oldukça önemlidir. Tüm dijital varlık piyasası artık oldukça büyük ve önemli bir pazar haline gelmiştir’ dedi.

Mastercard, şirketin halihazırda geleneksel finans uygulamalarını ve varlıklarını izleyen bir yazılım kullanmaktadır. Ayrıca yeni Crypto Secure platformunun Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerine adanmış olduğunu açıklamıştır. Mastercard’ın siber ve istihbarat başkanına kripto ekonomisinin son zamanlardaki gerilemesi hakkında da soru soruldu. Bhalla bu konuda, finansal hizmetler şirketinin paydaşlara uzun vadede çözümler sunmaya daha fazla odaklandığını vurgulamıştır. Bhalla açıklamasında, ‘bunlar piyasa döngüleri, gelecekler ve gidecekler. Bence buranın şu anda büyük bir pazar yeri olduğu ve gelişmekte olduğu fark edilmektedir. Ayrıca muhtemelen gelecekte çok daha büyük olacağı konusunda daha uzun bir görüşe sahip olmalıyız’ dedi.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mastercard, Kripto Merkezli Kartlar için Gözetim Aracını Tanıttı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!