Beeple, Blockchain Dedektifi ZachXBT Özel NFT Oluşturdu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beeple olarak bilinen Mike Winkelmann, ünlü Blockchain dedektifi ZachXBT onuruna yarattığı bir sanat eserini paylaştı. İkonik NFT çiziminin yaratıcısı olan Beeple, bugün Twitter’da ZachXBT’nin çabalarını övmek için bir çizim yayınladı. Sanatını yayınlarken, sanat eserine ‘gizli yer yok’ yazısını eklemiştir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Beeple, ZachXBT’ye NFT ile Teşekkürlerini İletti!

Bugün erken saatlerde, kripto sanatçısı Beeple, kötü adamların ZachXBT’den saklanacak hiçbir yeri olmadığını anlattığını belirttiği bir çizim paylaştı. ZachXBT, dolandırıcılığı araştıran ve Blockchain alanındaki hacker’lar hakkında rapor veren, Blockchain dedektiftir.

Bu nedenle NFT, ZachXBT’nin dolandırıcıları yakalaması ve ifşa etmesi anlamına gelmektedir. Aslında, Beeple’ın resmine yakından bakıldığında, mesaj oldukça açık görünmektedir. Özetlemek gerekirse, Beeple’ın çizimi bir penguen tarafından izlenen bazı farelerin bir görüntüsüdür. Ayrıca ZachXBT’nin Twitter’daki pfp’si bir penguendir. Beeple burada, ZachXBT’in hacker’ların işlerini öğrenmesini yansıtmıştır. Ayrıca Beeple’a göre, sonunda saklanacak hiçbir yerleri kalmayacaktır. ZachXBT yakın bir zamanda 3,9 milyon dolar çalan bir NFT dolandırıcılığı halkasını ifşa etmiştir.

Hack Olayı Nasıl Gerçekleşti?

Mayıs ayında, bir web sitesi bağlantısıyla birlikte Louis Vuitton ile yaklaşmakta olan bir iş birliği hakkında bir duyuru tweetlenmiştir. Bu gönderiye göre, 700 bin takipçi 1 ETH giriş ücreti olan bir çekilişe katılabilmekteydi. Ayrıca Beeple, kaybedilen girişlerin iade edileceğini ve bunu bir kazan-kazan durumu haline getireceğini belirtmiştir. Ancak çok büyük bir sorun gerçekleşmiştir. Tweet’i atan Beeple değildir.

Dolandırıcılar, Beeple’ın Twitter hesabını ele geçirmeyi başarmıştır. Ayrıca bir bağlantının yanında sahte haberler yayınlamıştır. Bu da bir kimlik avı sitesine yönlendirme içermektedir. Sanatçının popülaritesi ve NFT’lerinin değeri nedeniyle, birçok kişi aceleyle bağlantıya tıklamıştır. Beeple birkaç saat içinde hesabını kurtarsada büyük kayıplar yaşanmasına engel olamamıştır. Kısa sürede, 450 bin dolardan (225 ETH) fazlası çalınmıştır.

NFT Sanatçısı Hakkında

Bir sanatçı olarak Beeple, ünlenmesinden 13 yıl önce günlük olarak sanat üretmeye başlamıştır. Bugün sanatçı, Christies’de 69 milyon dolar değerinde NFT koleksiyonu satarak rekor kıran bir NFT sanatçısıdır. Sanatçı, yaptığı büyük satış nedeniyle aylarca manşetlerde yer almıştır. Sanatı yıllarca sıkı bir çalışma koyduğunu ortaya çıkaran büyük bir başarı olarak yorumlanmıştır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Beeple, Blockchain Dedektifi ZachXBT Özel NFT Oluşturdu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!