DOJ, Celsuis’un müşteri çekimlerini açma talebine itiraz etti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Adalet bakanlığı (DOJ), Celsius Network’ün seçili müşterilerine para çekme işlemlerini yeniden açma ve stablecoin birikimlerini satma talebine itiraz etti. 

Adalet bakanlığı, Celsius’un finansal durumunun şeffaf bir biçimde yansıtılmadığı ve bunun gibi önemli kararların bağımsız denetçi raporu sunulana kadar değerlendirilmemesi gerektiğini öne sürdü. 

DOJ’un yanı sıra; Teksas Eyalet Menkul Kıymetler Kurulu, Teksas Bankacılık Dairesi ve Vermont Mali Düzenleme Dairesi de talebe geçtiğimiz hafta itiraz etmişti. Bu üç kurum da Celsius’un stablecoin birikimlerini satması halinde, sermayeyi eyalet yasalarını ihlal ederek faaliyetlerine devam etmek için kullanma riski olduğundan talebe karşı çıkmıştı. 

ABD Adalet Bakanlığı’nın kayyumu William Harrington, Güney New York Bölge İflas Mahkemesi’ne 30 Eylül tarihinde yaptığı başvuruda Celsius Network’ün mali durumuun şeffaflıktan yoksun olmasını gerekçe göstererek, şirketin “saklama” hesabı ve “kısıtlı” hesap müşterilerine çekim işlemlerini açmasına itiraz etti. 

William Harrington, hazırlanan itiraz dosyasında Celsius’un ticari faaliyetleri hakkındaki bağımsız inceleme raporu tamamlanana kadar bu tür çekim işlemlerinin yatırımcılara açılmaması gerektiğini savunuyor. 

“Celsius’un talebi erken bir talep ve Müfettiş Raporu dosyalanana kadar reddedilmelidir. Para Çekme Talebi, Borçluların kripto para varlıklarının tam olarak anlaşılmasından önce, bir grup alacaklıya fonları düşüncesizce dağıtmayı amaçlamaktadır. 

Texas ve Vermont’tan düzenleyicilerin aktardığı benzer endişlere değinen DOJ, Celsius’un stablecoin satma teklifine de “bu tarz dağıtım veya satışın şirket üzerinde nasıl bir etki yaratacağını” somut bir şekilde belirtmdiğinden dolayı karşı çıktı. 

Harrington’ın sunduğu belgede ayrıca, “Stablecoin Talebi, alacaklılara ait stablecoin’leri sahiplik, ayrım veya bu tür satışların alacaklılara gelecekte nasıl bir etkide bulunabileceği hakkında bilgi vermeden zorla tasfiye etmeye çalışıyor,” ifadeleri kullanılıyor. 

Yeni bağımsız denetçi atandı

Harrington’a göre, 29 Eylül tarihinde Shoba Pillay’i yeni denetçi olarak atadı ve ataması, aynı gün içerisinde New York İflas Mahkemesi tarafından onaylandı. 

Bununla birlikte, yeni denetçi Shoba Pillay’in Celsius’a dair rapor hazırlamak için yaklaşık iki ayı olacak. Pillay’ın varlık ve yükümlülüklerinin net bir dökümünü sağlaması umuluyor. 

Aslında, Harrington, Celsius’un önergelerinin, inceleme raporu dosyalandıktan daha sonrasına kadar bile dikkate alınmaması gerektiğini vurguladı. Harrinton, “Birleşik Devletler Mütevelli Heyeti ve mahkeme Celsius’un borçlarının değeri, aleyhindeki iddialar, sahip olduğu varlıklar ve borçlu kimselerin alacaklılara fiilen borçlarını ödeme niyetleri hakkında bir karar verene kadar herhangi bir dağıtım veya satış ertelenmelidir,” ifadelerini kullandı. 

Celsius’un en büyük yatırımcılarından biri olan kripto yatırım platformu BnkToTheFuture’un kurucusu Simon Dixon, 1 Ekim tarihinde Twitter’da bir gönderi paylaşarak Celsius hakkında öngörüde bulundu. Dixon’a göre Celsius müşterilerine reorganizasyon planı dahilinde CEL token ile geri ödeme yapacak. 

Böyle bir durum meydana geldiği senaryoda ise Dixon, Voyager Digital’in FTX US tarafından kazanılan son 1,3 milyar dolarlık varlık müzayedesine benzer şekilde Celsius varlıkları için bir teklif savaşı başlayacağını düşünüyor.

3/9) This will drive the vultures into a bidding process where the vultures will try & buy the assets we paid for without our consent & FTX & TradFi will give us pennies on the dollar. It will be a lot worse for creditors than @investvoyager due to size of hole. pic.twitter.com/4EqspGx9iF

— Simon Dixon (Beware Impersonators) (@SimonDixonTwitt) October 1, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DOJ, Celsuis’un müşteri çekimlerini açma talebine itiraz etti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!